Predsjednik Republike Srpske

Dodik: "Mladi Krajišnik" simbol Banjaluke i Srpske

  • 06.10.2018. 21:09

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da je Ženski košarkaški klub (ŽKK) "Mladi Krajišnik" simbol grada Banjaluke i Republike Srpske.

Obraćajući se večeras u Banjaluci na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 55 godina postojanja ovog kluba, Dodik je rekao da je riječ o jubileju velikog kluba koji je proslavio Banjaluku i u kojem su igrale mnoge generacije košarkašica. 

"Rijetka je situacija da jedan ovakav klub opstane na ovim prostorima i da se dalje takmiči", rekao je Dodik, čestitajući jubilej rukovodstvu i košarkašicama "Mladog Krajišnika". 

Predsjednik Srpske je podsjetio da je najvažniji sport u Banjaluci nekada bio rukomet koji je osvajao evropske titule, te Fudbalski klub "Borac" koji je igrao Saveznu ligu. 

"U tom ambijentu našlo se mjesta i za ŽKK "Mladi Krajišnik" koji je bio učesnik Savezne lige", rekao je Dodik. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je uvjerena da će Srpska finansijski jačati, tako da i podrška sportu može da postane sistemska i dodatno ojačana. 

Obraćajući se na svečanoj akademiji, Cvijanovićeva je izrazila nadu da će se sistem obrazovanja Republike Srpske vremenom mijenjati, tako da lopta i knjiga "mogu da idu pod ruku", a ne onako kako su nekada govorili da se biraj između knjige ili lopte. 

Cvijanovićeva je čestitala rukovodstvu i košarkašicama "Mladog Krajišnika" jubilej, ukazujući na njegov značaj, posebno ako se zna da je bilo jako teških i izazovnih vremena. 

"Ljubav prema sportu i angažman koji je ovdje uložen dao je rezultat. Malene su pokazale da mogu iz tog malog kluba da izrastu u velike zvijezde i služe na ponos Banjaluke i Republike Srpske", zaključila je Cvijanovićeva. 

Generalni menadžer ŽKK "Mladi Krajišnik" Brane Čovićković rekao je da ovaj klub danas promoviše i knjigu "Malene", autora Željka Tice istaknutog banjalučkog sportskog novinara koja govori o prvih 55 godina ovog kluba. 

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke predsjedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, te zlatne plakete istaknutim sportskim radnicima, košarkašicama i sponzorima ovog kluba. 

Priznanje kluba uručeno je i RTRS-u i "Glasu Srpske" za medijsko praćenje ovog kluba.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.