Banjalučanin u Superligi Srbije

Duronjić očekuje bolje rezultate Voždovca

  • 05.01.2019. 19:41

Voždovcu ove sezone ne ide tako dobro kao prethodnih godina. Odlaskom Ilije Stolice ovaj tim još uvijek traži povratak na stari put, ali omaleni krilni fudbaler Borko Duronjić vjeruje da će sve doći na svoje u drugom dijelu sezone.

Pauzu u Superligi Srbije provodi u svojoj Banjaluci iz koje je kao 11-godišnjak otišao u Crvenu zvezdu. Najbolji momenat za njega ove jeseni desio se baš protiv aktuelnog šampiona Srbije, kada je bio jedini strelac za svoju ekipu. Odmora nema ni tokom pauze, jer već poslije Božića Voždovac nastavlja sa radom.

"Ovdje sam još nekoliko dana. Tu mi je porodica kao i prijatelji. Radim individualno u teretani po programu iz kluba. Moramo biti spremni, nije to ništa pretjerano teško", rekao je Duronjić.

Koristim svaku priliku da dođem u Banjaluku. Tamo sam već deset godina, ali ovdje mi je porodica i stari prijatelji kaže Duronjić koji prati sve što se dešava u Borcu u kojem je ponikao. Tek je napunio 21 godinu, a ima veliko iskustvo u Superligi. Za dobre igre nagrađen je i pozivom u mladu reprezentaciju Srbije kod selektora Gorana Đorovića. U Voždovcu je sjajno, ali imam ambiciju da odem u inostranstvo kaže Duronjić.

"Imao sam razna okupljanja od u15 do u19 pa sad i za mladu. Uvijek je velika čast igrati za Srbiju. Uvijek ću se rado odazvati pozivu i biti uz momke ako nekad ne budem u timu. Imam dosta utakmica. Želim da napredujem u nekoj drugoj ligi, ali i u Voždovcu mi je dobro. Imamo dobre uslove, ne žurim nigdje" dodao je Duronjić.

Mnogo puta je mučio defanzivce Crvene zvezde i Partizana. Priznaje da je kao klinac u OFK Beogradu posebno treperio na utakmicama protiv vječitih rivala, ali da sada tim duelima prilazi sa više iskustva.

"Rano sam otišao iz Zvezde u OFK. Poslije mjesec smo igrali na Marakani i dao sam gol. To mi je najljepši fudbalski momenat u životu. Kao mladić osjećaš se veoma lijepo, sada je to postala rutina" kazao je Duronjić.

Nismo zadovoljni igrama u prvom dijelu, nadamo se da ćemo na proljeće nadoknaditi neke kikseve poručuje Duronjić. Brzonogi Banjalučanin ponovo će maltretirali odbrane rivala pa možda ponovo pokvari planove vječitih rivala protiv kojih uvijek pruža najbolje partije.

Тагови:
  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм