FIBA Liga šampiona

Sjajna druga četvrtina Igokee, na poluvrijeme otišli sa plus 3

  • 30.03.2021. 17:13

Košarkaši Igokee svoj evropski put u FIBA Ligi šampiona nastavljaju u Španiji, a sa ekipom San Pablo Burgosa odigraće dvije utakmice u tri dana.

II četvrtina

Druga četvrtina u potpunosti ide na stranu Igokee koja je rivalu dozvolila samo 12 poena.

Igokea dobro parira aktuelnom šampionu u tvrdoj utakmici gdje nema mnogo ljepote. Na veliki odmor Aleksandrovčani odlaze sa plus tri (39:36) u utakmici u kojoj imaju ulogu nominalnog domaćina. Šest poena ubacio je Entoni Klemons, na drugoj strani Rivero i Kravić predvode Burgos

I četvrtina

Nakon prvih deset minuta Burgos vodi 21:16.

Domaći tim je sa 5:0 otvorio utakmicu, ali se Igokea brzo vratila. Igralo se uglavnom koš za koš, uz nekoliko izgubljenih lopti na obe strane.

Edin Atić postigao je četiri poena za Igokeu. Kod Burgosa Vitor Benite ubacio je pet poena.

 

Dragan Bajić, šef stručnog štaba KK Igokea, poručio je pred prvi duel da je najveći problem njegove ekipe velika doza umora, prevashodno, od dugačkih putovanja u minulom periodu.

Dobro je poznato da smo nakon utakmice protiv Zadra se uputili za Zagreb odakle smo doputovali za Burgos danas oko 16 časova. Večeras oko 20 imamo trening. Najbitnije je da što bolje odmorimo ekipu pošto je odmor prisutan. Ono što mene kao trenera raduje je pristup u Zadru gdje smo maksimalno ozbiljno prišli tom meču i na kraju slavili ubjedljivu pobjedu. Kao trener nisam imao vremena da analiziram Burgos. To ću uraditi noćas ili ujutro, ono što je bitno, to je tim koji je jedan od glavnih favorita za titulu. Ono što ja obećavam je da ćemo ostaviti i ovu utakmicu srce na parketu. Pokušati pružiti što jači otpor favorizovanom protivniku i ako se ukaže šansa da pobijedimo znažemo je iskoristiti” , izjavio je Bajić.

Sa druge strane u taboru San Pablo Burgosa sa puno opreza prilaze predstojećim duelima sa Igokeom.

To je tim na visokom nivou. Odigrali su izvanredno prvu fazu. Veoma su visoku, sjajne atlete i igrači sa dobrom psihološkom pripremom. Biće različita utakmica od onih koje igramo u Ligi. Oni se trude da ne igraju u istom ritmu i došli su ovde da dobiju obe utakmice kako bi se kvalifikovali za završni turnir.”. , poručio je Đoan Penjaroja, šef stručnog štaba San Pablo Burgosa, ekipe koja brani trofej u FIBA Ligi šampiona.

Naredni duel ova dva rivala na programu je u četvrtak, u 18:30, uz direktan prenos u programu ATV-a