Igrači i navijači presrećni

FK Ilićka napokon na svom stadionu

  • 25.09.2018. 20:04

Fudbaleri brčanskog kluba Ilićka od sada više neće morati da putuju do susjednih naselja da bi trenirali. Nakon 12 godina konačno su dobili svoj stadion.

„Znači mnogo, prvenstveno zbog navijača, publike. Biće mnogo više gledalaca. Mnogo nam znači domaći teren. Do sad smo bii podstanari“, kaže Milovan Arsić, kapiten FK Ilićka.

„Nismo imali uslove, svlačionice. I pored toga je FK Ilićka pravio uspjehe i u omladinskom i u seniorskom pogonu. A, nadam se od današnjeg dana da će to biti i mnogo bolje“, dodaje Dalibor Šarenac, predsjednik Upravnog odbora FK Ilićka.

Prvu utakmicu na domaćem terenu Ilićka je odigrla sa trebinjskim Leotarom. A početni udarac izveo je brčanski gradonačlenik. Kaže, upravo rezultati kluba opravdali su ulaganja u stadion, za šta je novac obezbijeđen iz lokalnog budžeta za prošlu i ovu godinu.
 
„Rebalansom budžeta za 2018. godinu, takođe smo planirali dio sredstava za dovršetak izgradnje tribina i mislim kada to bude sve skupa kompletirano, da će biti zaista jedan kvalitetan sportski objekat“, kaže Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta.

U naselju Ilićka planirana je gradnja i manjeg sportskog igrališta. Tako će uz uslovnije mjesto za treniranje i ostali sportisti iz ovog naselja postizati još bolje rezultate.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм