Juniori Zvijezde 09 najbolji u BiH

  • 03.06.2021. 19:29

Juniori Zvijezde 09 osvojili su Premijer ligu BiH, do titule su došli pobjedom protiv Veleža 4:0. U klubu su prezadovoljni uspjehom omladinaca koji su dokazali kvalitet u elitnom drušvu, a dobar dio ove ekipe upisao je seniorske minute u Prvoj ligi Republike Srpske.

Zlatko Krmpotić - trener juniora u FK "Zvijezda 09"

- Vasiona uspjeha. Jednostavno, da jedan mali klub dođe u situaciju da ostavi takve velikane bivše Jugoslavije iza sebe, moramo biti svi preponosni. Jako mi je drago što sam direktno učesnik svega toga. I samo mogu da budem ponosan na to – kazao je Zlatan Krmpotić, trener junior u FK Zvijezda 09.

- Ovo znači za budućnost, dosta nam znači ovo za dalje. Zajednički znak da smo uspjeli da budemo šampioni BiH i zasluženo smo osvojili – rekao je Andrija Janjić, fudbaler FK Zvijezda 09.

Kada se tituli pridoda finale Kupa BiH gdje su juniori Zvijezde 09 zaustavljeni od Zrinjskog, dolazi se do ocjene da je tek završena sezona najuspješnija za ovaj za uzrast. Ponosan je prvi čovjek kluba Boris Stanišić koji poručuje da je od početka projekta insistirao na kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama.

- Jednostavno, naš uspijeh je bio neminovan. Znalo se od prvog dana postojanja akademije odnosno fudbalskog kluba Zvijezda 09 da akcenat stavljamo na omladinski pogon i što se i dokazalo i rezultiralo jednim velikim uspjehom – istakao je Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09.

Klub je pokazao stabilnost ove sezone. Nakon ispadanja iz Premijer lige nije došlo do pada ili rasipanja kadra. Zvijezda 09 stavila je još veći akcenat na svoju akademiju, a sada će juniori, šampioni BiH, dobiti mnogo veći prostor u prvom timu. Uz nekoliko iskusnih pojačanja, Zvijezda bi ponovo mogla da zakuca na vrata Premijer lige.

Тагови: