Koroman za ATV: Čast je biti u idelanom timu

  • 11.04.2020. 18:14

Fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije ostavili su veliki trag u ruskom fudbalu od nastanka tamošnje Premijer lige. Kvalitet fudbala u najvećoj zemlji svijeta dostigao je visok nivo. 

CSKA i Zenit osvajali su Ligu Evrope, a pored ova dva kluba, Spartak, Lokomotiva i Rubin pravili su dobre rezultate u Evropi. Rusi su napravili idealnih 11, tim sastavljen od igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Najbrojniji su Srbi, ima ih čak sedam. Među njima su bivši kapiteni reprezentacije Savo Milošević, Nemanja Vidić i Branislav Ivanović, sjajna krila CSKA Zoran Tošić i Miloš Krasić kao i nekadašnji kapiteni Crvene zvezde Aleksandar Luković i Ognjen Koroman. Ovaj posljednji je sedam godina karijere proveo u ruskim klubovima. Koroman za ATV kaže da je ovaj izbor veliko priznanje za njega. 

- Najbolje partije pružao sam u Krila Sovjetov iz Samare. Tada smo bili treći što je najveći uspjeh u istoriji kluba. Bili smo u finalu Kupa gdje smo u posljednjem minutu izgubili u Tereku. Imali smo možda najbolju ekipu u Rusiji, ali mi smo klub iz provincije i mislim da moskovski klubovi i Fudbalski savez nisu dopustili da budemo šamapioni - rekao je Koroman.

I sam kaže da bi ovaj tim igrao veliku ulogu i u Ligi šampiona. Na golu Pelikosa, u odbrani Ćorluka, kao defanzivni osigurač jedini bh fudbaler u ovom timu Rahimić, a u napadu Miloševićev partner neumorni Olić. 

- Tim je stvarno po imenima impresivan. Sve su to odlični fudbaleri. Čast mi je što sam u tom sastavu. Pored nas je bilo još sjajnih igrača, prije svih mislim na Spahića, Ranđelovića, Bataka... Ovaj tim je zastrašujući. Sigurno bi bili zapaženi u Ligi šampiona - dodao je Koroman.

Kaže da u periodu kada je on igrao u Rusiji, ta liga nije imala toliku medijsku pažnju. Posljednjih godina je to potpuno drugačije. Rusi igraju atraktivan, napadački fudbal, prvenstvo je uvijek zanimljivo, jer nema izrazitog favorita. Nekoliko klubova svake godine konkuriše za titulu. Pojavio se i instant projekat Anžija, koji je tamošnjim navijačima priuštio velike zvijezde kao što su Roberto Karlos ili Samuel Eto. Koroman priznaje da malo žali što u njegovo vrijeme mediji nisu više pratili rusku ligu.

- Ruska liga u moje vrijeme nije imala toliku pažnju kao sada. Kod nas se prenose u posljednjih deset godina. Mnogo velikih igrača bilo je u ruskoj ligi. Nije bilo interneta pa se informacije nisu brzo širile što je šteta. Znam po sebi, toliko sam velikih utakmica odigra koje nisu zabilježene - poručio je Koroman. 

Koroman je pored karijere u Rusiji u dva navrata nosio dres Crvene zvezde, a bio je član Portsmuta. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 36 utakmica. Po završetku karijere radio je sa mlađim kategorijama crveno-bijelih kao i skauting službi. Pred kraj prošle godine preuzeo je Smederevo. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.