Cilj plasman u plej of

Košarkaši Borca počeli pripreme za novu sezonu

  • 20.08.2019. 19:35

Košarkaši banjalučkog Borca prionuli su na rad, i pod budnim okom novog trenera Marka Šćekića spremaju se za nadolazeću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. S prvim treninzima stigla su i prva pojačanja. Borčev dres zadužili su talentovani Nemanja Reljić, koji je stigao iz zvornicke Drine i Nebojša Pavlović, koji se nakon nekoliko godina inostrane karijere vratio u svoj matični klub.  

"Meni je jako drago što sam se vratio u Borac nakon šest godina inostrane karijere. Moje ambicije su se poklopile sa klupskim. Srećan sam zbog povrata i očekujem dobru sezonu," kaže Pavlović.

Do prve utakmice u Prvoj ligi Republike Srpske, ostala su još dva mjeseca, a trener Marko Šćekić, kaže da su pripreme počele nešto ranije, kako bi ekipa imala što više vremena da se privikne na njegovu trenersku filozofiju, ali i da se, sportskim žargonom rečeno, stvori prijeko potrebna hemija unutar tima. O krajnim dometima prerano je govoriti, kaže Šćekić, ali poručuje da ih rezultati iz minulih sezona obavezuju da nastave sa borbom za plasman u viši rang takmičenja. 

"Ove godine imamo mladu i persepektivnu ekipu, pa očekujem malo težu sezonu. Ipak, generalno, još uvijek se ništa ne zna, prelazni rok traje do sredine oktobra, i još se ne zna sa kakvim sastavima u narednu sezonu ulaze ostale ekipe. Mi radimo i pripremamo se i za sada je cilj plasman u plej of," rekao je Šćekić.

Iako se svi u klubu, vode onom da treba ići od utakmice od utakmice i bez krupnih obećanja, ipak su svjesni da banjalučka sportska javnost odavno priželjkuje košarkaše Borca u društvu najboljih klubova BiH. Želja je to i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, koji je u društvu čelnika kluba posjetio igrače na treningu, uz obećanje da podrška gradskih vlasti u narednoj sezoni neće izostati.  

"Želja nam je da Borac, u košarci, bude barem premijerligaš i da u narednoj sezoni konačno preskoči tu posljednju stepenicu. Razgovarali smo o tehničkoj i logističkoj podršci grada i mislim da ćemo sve riješavati u narednoj sezoni, jedno po jedno," rekao je Radojičić.  

"Nadamo se da će biti "treća sreća", ali neće biti smak svijeta ako ne uspijemo u svom cilju. Ipak, svi se nadamo da ćemo uspjeti da se domognemo Premijer lige. Prošle sezone nismo imali sreće, nadamo se da će nas ove sezone poslužiti. Naravno, u sportu se nikad ne zna, ali nadamo se da ćemo ipak uspjeti da ostvarimo cilj i da se plasiramo u Premijer ligu BiH," kaže Milan Đajić, predsjednik OKK Borac.

U minule dvije sezone, košarkaši banjalučkog Borca stizali su do finala plej ofa prvenstva Republike Srpske, ali su oba puta ostali bez šampionske titule, a po svoju “treću sreću”, krenuće 19.oktobra. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм