Cilj plasman u plej of

Košarkaši Borca počeli pripreme za novu sezonu

  • 20.08.2019. 19:35

Košarkaši banjalučkog Borca prionuli su na rad, i pod budnim okom novog trenera Marka Šćekića spremaju se za nadolazeću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. S prvim treninzima stigla su i prva pojačanja. Borčev dres zadužili su talentovani Nemanja Reljić, koji je stigao iz zvornicke Drine i Nebojša Pavlović, koji se nakon nekoliko godina inostrane karijere vratio u svoj matični klub.  

"Meni je jako drago što sam se vratio u Borac nakon šest godina inostrane karijere. Moje ambicije su se poklopile sa klupskim. Srećan sam zbog povrata i očekujem dobru sezonu," kaže Pavlović.

Do prve utakmice u Prvoj ligi Republike Srpske, ostala su još dva mjeseca, a trener Marko Šćekić, kaže da su pripreme počele nešto ranije, kako bi ekipa imala što više vremena da se privikne na njegovu trenersku filozofiju, ali i da se, sportskim žargonom rečeno, stvori prijeko potrebna hemija unutar tima. O krajnim dometima prerano je govoriti, kaže Šćekić, ali poručuje da ih rezultati iz minulih sezona obavezuju da nastave sa borbom za plasman u viši rang takmičenja. 

"Ove godine imamo mladu i persepektivnu ekipu, pa očekujem malo težu sezonu. Ipak, generalno, još uvijek se ništa ne zna, prelazni rok traje do sredine oktobra, i još se ne zna sa kakvim sastavima u narednu sezonu ulaze ostale ekipe. Mi radimo i pripremamo se i za sada je cilj plasman u plej of," rekao je Šćekić.

Iako se svi u klubu, vode onom da treba ići od utakmice od utakmice i bez krupnih obećanja, ipak su svjesni da banjalučka sportska javnost odavno priželjkuje košarkaše Borca u društvu najboljih klubova BiH. Želja je to i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, koji je u društvu čelnika kluba posjetio igrače na treningu, uz obećanje da podrška gradskih vlasti u narednoj sezoni neće izostati.  

"Želja nam je da Borac, u košarci, bude barem premijerligaš i da u narednoj sezoni konačno preskoči tu posljednju stepenicu. Razgovarali smo o tehničkoj i logističkoj podršci grada i mislim da ćemo sve riješavati u narednoj sezoni, jedno po jedno," rekao je Radojičić.  

"Nadamo se da će biti "treća sreća", ali neće biti smak svijeta ako ne uspijemo u svom cilju. Ipak, svi se nadamo da ćemo uspjeti da se domognemo Premijer lige. Prošle sezone nismo imali sreće, nadamo se da će nas ove sezone poslužiti. Naravno, u sportu se nikad ne zna, ali nadamo se da ćemo ipak uspjeti da ostvarimo cilj i da se plasiramo u Premijer ligu BiH," kaže Milan Đajić, predsjednik OKK Borac.

U minule dvije sezone, košarkaši banjalučkog Borca stizali su do finala plej ofa prvenstva Republike Srpske, ali su oba puta ostali bez šampionske titule, a po svoju “treću sreću”, krenuće 19.oktobra. 

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.