Kuju se planovi za povratak sportista na teren

  • 22.04.2020. 19:53

Sportskim aktivnostima u Republici Srpskoj, prvo bi trebalo da se vrate oni koji se bave individualnim, a potom i svi oni koji se bave ekipnim sportovima, saznaje ATV.

U resornom ministarstvu uveliko kuju plan za povratak sportista na teren, ali će sve i dalje da zavisi od borbe sa Kovidom 19 i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije i poštovanje mjera.. 10. maj, datum je, za kada je planirana veća relakscija mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa, što bi za sportiste značilo da bi se do tada mogli vratiti treningu, uz strogo poštovanje svih zaštitnih mjera koje bude naložila zdravstvena struka. 

Nakon povratka u trenažni proces, naredni korak bio bi povratak takmičenjima, koja će, već sada je jasno, biti održavana bez prisustva publike. Ipak, nadležni apeluju na stanovništvo i poručuju da su disciplina i odgovornost svih, i dalje jedini put ka tome da se planirano sprovede u djelo. 

Planiraju uveliko i u Fudbalskom savezu BiH shodno preporukama UEFE da se prvenstvena i kup takmičenja privedu kraju na terenu. Nakon sastanka Izvršnog odobra iz krovne kuće bh fudbala oglasili su se saopštenjem u kojem se navodi kako su prionuli na posao s ciljem da omoguće povratak fudbala na ovdašnje stadione uz posebne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje svih aktera. 

"Zato će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u BiH. Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu", saopštili su iz Fudbalskog saveza BiH.

S pojavom korona virusa u Republici Srpskoj, 10. marta su obustavljene sve sportske aktivnosti za djecu uzrasta do 15. godina, da bi se, potom, nekoliko dana kasnije, svi sportisti u Srpskoj našli na prinudnoj pauzi. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)