Trener rukometaša Borca

Mikić: Bez pojačanja u nastavku, ekipa može još bolje

  • 22.12.2018. 14:07

Finiš djelo krasi! Pet pobjeda u 10 dana vratili su Borac u vrh lige BiH. Banjalučani su sa ovih 15 bodova došli na kraju jesenje polusezone do treće pozicije sa samo pet bodova zaostatka za vodećim ekipama Gračanice i Bosne Visoko.

Nakon turbulentne polusezone u kojoj je raskinuta saradnja sa trenerom Bojanom Unčaninom, Banjalučani su ipak uspjeli da se vrate i da nakon poraza od Konjuha u prvenstvu "zbiju redove" te zaigraju na očekivanom nivou. U jednom momentu ekipa je zbog loše finansijske situacije čak i prekinula rad.

Trener Mirko Mikić ističe da nije sumnjao u igrače.

"Pet pobjeda u isto toliko odigranih mečeva u samo 10 dana je mali podvig za naš tim. Nijednog tenutka nisam sumnjao u to koliko moji igrači mogu, o tome smo pričali na svakom treningu. Pokazali su od čega su, a tek treba da dokažu koliko vrijede jer nam u drugom dijelu slijede odlučujuće utakmice", rekao je Mikić poslije meča sa Maglajom.

Ipak, strateg "crveno-plavih" nije u potpunosti zadovoljan ishodom jesenjeg dijela šampionata.

"Uvijek može bolje. Svi dobro znate da nas u klubu vaspitavaju da je svaki poraz neuspjeh, da je neprihvatljiv. Moglo je i moralo da bude bolje, posebno na utakmicama protiv Gračanice u Banjaluci, te protiv Zrinjskog u Mostaru, a i krajnji plasman je morao da bude bolji. Ipak, uspjeli smo u finišu polusezone da napravimo dobru seriju, a ukoliko u nastavku prvenstva budemo na ovom nivou vjerujem da možemo napasti i prvo mesto", tvrdi Mikić.

Kada su u pitanju nedostaci u igri strateg Borca je svjestan šta treba ispravljati, ali kaže da u zimskoj pauzi neće insistirati na dovođenju pojačanja.

"Polukontra je ono na čemu moram da radimo. Jednostavno, nije bilo vremena da između utakmica poboljšavamo taj segment, jer je kalendar bio zgusnut, ali u pauzi ćemo da radimo na tome. Što se tiče pojačanja moraću da sjednem sa upravom, ali smatram da nema potrebe za pojačanjima. Imamo širok igrački roster i samo treba da radimo", završio je Mikić.

Sa trenerom se slaže i Stefan Miljković. Stameni bek ističe da na proljeće treba da se očekuju još bolje partije Banjalučana posebno na gostovanjima.

"Odigrali smo ovaj dio sezone po sistemu toplo–hladno izuzev završnice gdje smo dokazali kvalitet i vezali pet pobjeda te se vratili u vrh. Smatram da je dosta faktor uticalo na to da odigramo sa oscilacijama, prije svega pomjeranje starta lige, dosta novih igrača kojima je trebalo vremena da se uigraju. Očekujem da u drugom dijelu pružimo još bolje partije posebno na gostovanjima i nastavimo u ritmu u kojem smo završili polusezonu. Mislim da smo sve klupske ciljeve ispunili. Prezimili smo u Evropi, prošli dalje u Kupu BiH, te smo u vrhu lige. Naravno prave stvari nas tek očekuju tako da verujem da ćemo nakon pauze biti još bolji kad se bude lomila sezona", poručio je Miljković. 

Za rukometaše Borca m:tel je počeo zimski odmor, a okupljanje pred nastavak sezone planirano je za 10. januar 2019. godine. Banjalučane već 9. i 16. februara očekuju mečevi osmine finala Čelendž kupa protiv litvanske Šviese.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина