Za prvi trofej u sezoni

Mladost i Leotar za trofej Kupa Republike Srpske

  • 22.01.2019. 19:58

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada na jednoj i trebinjski Leotar na drugoj starni, boriće se za prvi trofej u sezoni. Iako ekipe dolaze iz različtog ranga takmičenja, Kup je specifičan, i ne pobjeđuju uvijek favoriti.

Osjetili su to na svojoj koži izabranici Gorana Sladojevića prošle sezone, kada su poraženi od Student Igokee. Ovaj put tu su prepreku preskočili u polufinalu, dok je trebinjski tim do borbe za trofej stigao službenim rezultatom protiv Bratunca, koji je odustao od takmičenja. Strateg Mladsoti kaže da je teško igrati utakmice u kojima ste unaprijed favorizovani, ali vjeruje da će ekipa biti motivisana i da neće podbaciti kao prošle godine.  

"Dosta će psiha da učini svoje, međutim mi smo odradili sve i spremili smo se i nadam se da ove godine nećemo podbaciti kao prošle. Radi se o ekipi koja ima dobar momentum što je nama veći izazov. Nadam se podršci navijača i punoj dvorani, neka pobjedi košarka i nadam se da će moja ekipa da osvoji treći trofej", kaže Sladojević. 

Trofeju se nadaju i u Trebinju. Ekipa se na zimskoj pauzi pojačala, kako bi bili što konkurentiniju u Prvoj ligi RS. Cilj ove sezone je plasman u Premijer ligu, a samim tim visoko ciljaju i u najmasovnijem takmičenju. 

"Sigurno da imamo kvalitet da igramo sa svima, to smo dokazali do sada. Očekuje nas sigurno teška utakmica, međutim mi smo spremni. Treniramo, došli su i neki novi igrači tako da očekujemo pobjedu", kaže Marko Raičević, trener KK Leotar Trebinje.

Mladost i Leotar igrali su finale Kupa prije dvije godine kada je tim iz Mrkonjić Grada na svom parketu slavio sa pola koša. I ove godine su domaćini, a finale se igra sutra u 17 časova.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм