Uzbudljiva završnica

Na koju stranu Madrida ide titula La Lige? Odluka danas - Atletiko ili Real?

  • 22.05.2021. 10:28

Odavno nismo imali uzbudljiviju završnicu Liga petice, a nakon večerašnjih mečeva saznaćemo ko je novi šampion Španije, Atletiko Madrid ili Real Madrid.

Prema trenutnoj postavci na tabeli, Atletiko Madrid je prvi sa 83 boda, iza njih je Real Madrid sa 81 bodom. Odluka o šampionu je večeras od 18 časova, Real Madrid dočekuje Viljareal i potrebna im je pobjeda.

Ukoliko "kraljevi" budu slavili u ovom duelu, a sa druge strane Atletiko kiksa u meču sa Valjadolidom, to bi značilo da je Real Madrid šampion zbog međusobnog omjera.

Atletiko ide na pobjedu, da bi osigurali titulu.

Mada, stvari nisu tako jednostavne. Protivnici Reala i Atletika imaju motiv da pobjede u ovim mečevima. Viljareal se nalazi na sedmoj poziciji i trenutno ide u kvalifikacije za Evropa ligu. Dijele bodove sa Betisom koji ukoliko kiksa gubi siguran plasman za Evropa ligu, a na njegovo mjesto dolazi Viljareal.

Nešto drugačija je situacija sa Valjadolidom, njima je pobjeda potrebna da bi ostali u ligi. I oni računaju na kiks višerangiranih klubova u zoni ispadanja, a u slučaju pobjede stvorili bi šansu da i sljedeće godine igraju La ligu.

Sutra će biti pakleno i u Francuskoj u kojoj takođe pitanje šampiona nije riješeno. Lil je prema trenutnoj postavci šampion, a bod manje ima PSŽ. 

Vrh tabele je usko raspoređen, poraz Parižana bi ih matematički od šampionske titule mogao baciti u Evropa ligu.

Ne treba zanemariti ni Italiju gdje je pitanje šampiona odavno riješeno, ali oči su uprte u Juventus, Milan i Napoli. Ulog je veliki, ukoliko Juventus ne obezbijedi Ligu šampiona, Ronaldo će vrlo vjerovatno napustiti klub. Milan je lošim gostovanjem protiv Bolonje sebe stavio u lošu situaciju jer će o njihovoj evropskoj sudbini odlučivati meč protiv Atalante koja igra nevjerovatno u ovoj sezoni. Izgubili su Kup Italije od Juventusa, a pobjeda protiv Milana će im osigurati dobro mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.