Toni Nadal

Nadal: Organizatori rade za Đokovića

  • 07.10.2020. 11:16

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, smatra da uslovi u kojima se zbog pandemije koronavirusa ove godine igra Rolan Garos više odgovaraju prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću, nego njegovom bratancu.

Đoković je u veoma dobroj formi. Mislim da je glavni favorit sa novim lopticama. One su mnogo teže za Nadala – počeo je Nadal za agenciju AFP, a prenosi Blicsport.

On je aludirao da je ovogodišnji Grend slem u Parizu potpuno drugačiji u odnosu na “stardarni”, koji se održavao u maju i junu.

– Rafael djeluje dobro, iako je došao u Pariz sa nekoliko pitanja zbog razlika u odnosu na ranije turnire. Igrao je veoma dobro protiv Travalje, a onda je protiv Korde bilo prviše vjetrovito da bih dao neku ocjenu. Kako se uslovi mijenjaju, tako morate da se prilagodite – rekao je Nadal.

Kroz izjavu neprestano provijava, kao uostalom od početka turnira u Parizu, koji je za Rafu više od igre, da su organizatori učinili sve da stanu na Novakovu stranu.

Daleko je to od istine, prije svega što je Španac omiljeni teniser u prijestonici Francuske, a druge odluke nemaju nikakve veze sa namjernim pomaganjem jednom ili drugom igraču.