"Neće svi biti isto kažnjeni zbog Superlige": Predsednik UEFA otkrio koji klubovi će najgore proći

  • 25.04.2021. 13:54

Pokušaj bjega u Superligu žestoko že koštati 12 klubova koji su se zaleteli u ambicioznom projektu koji je na kraju doživio krah. Nekoliko dana poslije burnih dešavanja, situacija se smiruje, ali samo prividno, jer tek predstoji pravi okršaj na relaciji UEFA - klubovi Superlige pri čemu Evropska fudbalska federacija ima mač u rukama.

Njega drži predsjednik UEFA Aleksander Čeferin koji je u intervjuu za engleski "Dejli Mejl" izjavio da će klubovi koji su pokušali da oforme svoje takmičenje snositi konsekvence, neki veće neki manje, kako je rekao.

Da vidimo. Svi moraju da snose posljedice za ono što su uradili i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo - rekao je Čeferin.

Ne možete uraditi tako nešto i reći: kaznili su me jer me svi mrze. Nemaju oni sad problem zbog drugih, nego zbog sebe. Nije u redu to što su uradili i vidjećemo narednih dana šta moramo da uradimo - najavljuje naredne korake prvi čovek UEFA.

Ipak, za njega su neki klubovi više krivi za čitavu situaciju, a neki manje.

- Za mene je potpuno jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Englezi su prvi izašli, priznali su da su napravili grešku. Morate da budete veliki i dakažete da ste pogriješili.

Očito je da su na meti Čeferina preostalih šest klubova, koji će, prema svemu sueći, trpjeti najveće kazne.

- Kako ja to gledam, postoje tri grupe u ovih 12 klubova - šest engleskih, koji su prvi izašli, potom Atletiko, Milan i Inter poslije njih i onda Real, Barselona i Juventus, koji vjeruju da je zemlja ravna ploča i koji misle da Superliga i dalje postoji. I tu je velika razlika između njih - pojasnio je kategorizaciju grešnika Slovenac.

Međutum, generalno uzevši, svi snose odgovornost za pometnju koju su izazvali, kaže Čeferin.

- Svi su odgovorni i u tom smislu ćemo vidjeti šta ćemo da uradimo. Ne želim da kažem da će to biti disciplinski postupak, ali mora da bude jasno da su svi odgovorni u nekom smislu. Da li je to disciplinska mjera? To će biti odluka izvršnog komiteta UEFA. Vidjećemo, rano je još govoriti.

Čeferin je za engleski medij opisao i trenutak kada je saznao da je Superliga objelodanila svoje postojanje.

- Bilo je to jako stresno. Osjećao sam se kao da sam ubačen u veš mašinu. U subotu, išao sam u Švajcarsku iz moje Slovenije, osam sati vožnje. Imao sam sve pripremljeno za govor u vezi sa reformama i ostalim stvarima. Čak sam i zahvaljivao Anjeliju. Od tog trenutka sam četiri puta morao da mijenjam koncept za govor koji sam pripremio. Radili su to (klubovi osnivači Superlige) i nisu mi ništa rekli, Anjeli me je lagao kad mi je rekao: "nije istina, nije istina"... Na kraju, sve se to desilo i ja sam to morao da kažem.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.