Pozitivni pomaci

Novo rukovodstvo započelo oporavak rukometa u BiH

  • 27.08.2018. 19:33

Pozitivni pomaci u oporavku bh rukometa napravljeni su juče u Sarajevu. Izborom novog Upravnog odbora, te osnivanjem udruženja koja će se baviti prvenstvom i reprezentacijom, Rukometni savez BiH konačno je postao funkcionalan.

Ništa još nije riješeno, već su stečeni uslovi da se krene sa otklanjanjem problema, poručuje direktor Borac m:tela Vladimir Branković.

"Savez postaje funkcionalan. To nije paralelni savez, nego su udruženja pod patronatom saveza. Dok se rješavaju problemi, nesmetano će se odvijati takmičenja i utakmice reprezentacije. Posebno ćemo obratiti pažnju na legalnost, na potrošnju i uštedu novca. Neće biti kao prošlih godina da jedan čovjek razmišlja o svemu, nego ćemo imati Nadzorni odbor", rekao je Branković.

Oprezan je selektor reprezentacije Bilal Šuman. Pozdravlja promjene u Savezu, ali poručuje da novu garnituru čeka mnogo posla i nagomilani problemi. Ključna stvar je finansiranje i rješavanje dugova koji su i blokirali rad Saveza.

"Rano je pričati da će se problemi riješiti, jer su još uvijek tu. Nepostojanje računa je ključni problem, jer smo blokirani i ne možemo ispuniti obaveze, između ostalih, prema EHF-u", rekao je Šuman.

Premijer liga počinje 22. septembra, samo još nije poznato da li će Izviđač, kao učesnik SEHA lige, biti uključen otpočetka ili će se priključiti u završnici. Kotizacije ostaju iste kao i prethodnih sezona, tako da će klubovi u kasu saveza uplatiti 4.500 maraka, a ne 16 hiljada kao što je bio prijedlog prethodnog rukovodstva

"Sada ide registracija igrača. Udurženja će koristiti komisije Saveza od registracione do arbitražne, tako da ćemo brzo izvršiti registraciju igrača i početi sa ligom na vrijeme", dodao je Branković.

Branković ima još razloga za zadovoljstvo, jer su rukometaši Borca osvojili turnir u Gornjem Vakufu. Banjalučani su u finalu pobijedili Zrinjski 36:21.

"Moram reći da sam zadovoljan. Pogotovo što smo pobijedili dobru ekipu Zrinjskog koja je uradila odličan posao u ligi BiH. Momci su pokazali karakter, trener je dobro vodio ekipu i mogu samo da im čestitam", rekao je Branković.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Borčev novajlija Srđan Savić, a najbolji čuvar mreže iskusni Bojan Ljubišić koji je ovog ljeta produžio saradnju sa banjalukčkim klubom na još jednu sezonu. 

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)