Stigla zvanična potvrda

Obradović je novi trener Zvezde!

  • 08.06.2020. 22:01

Dileme više nema. Saša Obradović je novi trener Crvene zvezde. Potvrdio je to njegov dosadašnji klub Monako objavom na svom zvaničnom sajtu.

- Bila je veoma teška odluka za mene da napustim klub, ali je izazov kakav mi je predstavila Crvena zvezda donio prevagu. Nije bilo lako, ali je igranje u Evroligi i klub u mom gradu bio ključ - rekao je Obradović.

Kako je njegov tim igrao možda najbolje govori podatak da u domaćem šampionatu nisu izgubili nijedan meč pred svojim navijačima u prethodnoj i ovoj sezoni, koja je rano prekinuta.

- Moj najveći žal je što nisam uspio da završim posao sa ovim timom. Napravili smo dobru bazu za velike stvari. Zahvalan sam predsjedniku, generalnom menadžeru, Princu, Vladi i svima što su moj boravak ovdje učinili nezaboravnim. Posebno hvala publici zbog koje sam se ovde osjećao kao kod kuće, dvorana možda jeste manja, ali sam uživao. Uvjeren sam da će Monako ostati konkurentan - poručio je Obradović.

Iz kluba su poručili da su mu zahvalni na svemu i da mu žele sve najbolje u nastavku karijere.

Obradović je igračku karijeru započeo upravo u Zvezdi, potom je igrao za Limož, Albu, Virtus iz Rima, pa se vratio u Zvezdu na godinu dana. Potom je otišao u Budućnost, a karijeru je završio u Kelnu gdje je proveo četiri sezone. Upravo je u tom klubu započeo i trenersku karijeru i osvojio titulu (2006) i Kup (2007. godine). Odatle je prešao u Kijev, pa u Turov, potom u Donjeck. Odatle je otišao u Albu gdje je bio četiri sezone (tri titule u Kupu i nagrada za trenera godine), pa je dvije godine proveo u Lokomotivi Kubanj (osvojio Kup i proglašen za trenera godine u Evrokupu) prije nego što je prošle sezone prešao u Monako.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.