Banjaluka

Održan "Sajam sporta" Republike Srpske

  • 17.05.2019. 19:39

Medalje, pehari, sportski rekviziti, raznorazni poligoni vještine uz pokazne vježbe, svako ko je došao mogao je da nađe zanimaciju za sebe na drugom Sajmu sporta Republike Srpske.

Najviše su mu se obradovali oni najmlađi, koji su iz prve ruke mogli da saznaju sve što ih zanima o sportu kojim žele da se bave. Uloga promotera Sajma sporta ove godine dopala je Tijanu Bošković, najbolju svjetsku odbojkašica, a puna podrška stigla je od Nemanja Majdova jednog od najboljih džudista planete.
 
"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ove godine promoter Sajma sporta. Ovo je velika stvar za razvoj i promociju sporta u Republici Srpskoj. Milsim da je ovo pravi podstrek za mlađe generacije da krenu pravim putem, putem sporta", istakla je Tijana Bošković, odbojkašica.

"Drago mi je što mogu da pomognem da se sport u Republici Srpskoj razvije. Republika Srpska zaslužuje da se sport podigne na još veći nivo i da iz toga izađe još veći broj novih šampiona", naglasio je Nemanja Majdov.

Na Sajmu sporta svoj rad i rezultate predstavilo je četrdeset sportskih saveza iz Republike Srpske, deset visokoškolskih ustanova i Zavod za medicinu rada i sporta Srpske. U resornom ministarstvu nisu krili zadovoljstvo što su i ove godine na jednom mjestu okupili sve ono čime se diči sport u Republici Srpskoj, a posebno su bili zadovoljni velikim odzivom mališana. 
 
"Djeca su fokusu našeg interesovanja i raduje me što su na Sajmu sporta baš djeca među najbrojnijim posjetiocima. Ministarstvo porodice, omladine i sporta, veliki akcenat u radu stavlja na razvoj predškolskog i školskog sporta", rekla je Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

U Banjaluci su već uveliko prionuli na razvoj školskog sporta, sa programom "Sport u školama" koji je zaživio od ove godine, a novina su i stipendije za najuspješnije mlade sportiste iz Banjaluke.

"Sufinansiramo zdravstvenu zaštitu sportista i članarine u sportskim klubovima. Odranije imamo i kalendar sportskih manifestacija koje grad podržava, a i desetine klubova koje sufinansiramo", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.
  
U okviru Sajma sporta održano je i nekoliko tematskih predavanja, a organizovani su i zdravrstevni pregledi i testiranja sportista. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.