Humanitarni teniski meč

Okršaj Bojinovića i Stupara

  • 11.08.2018. 16:31

Proslavljeni rukometaši banjalučkog Borac M:tela Mladen Bojinović i Goran Stupar sastaće se u teniskom humanitarnom okršaju u nedjelju na centralnom terenu Teniskog kluba Mladost u parku "Mladen Stojanović".

Događaj počinje u 19.30, duel naših Huana Martina del Potra i Rodžera Federera zakazan je za 20 časova, a prihod od ulaznica (10 KM i VIP ulaznica po cijeni od 30 KM) namijenjen je Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" i Udruženju "Zajedno za život" te za unapređenje razvoja omladinskog rukometa u Banjaluci.

"Vladimir Branković (direktor Borca) i Stupar su me doveli pred svršen čin, ali čim je Branka spomenuo da je to humanitarni meč, odmah sam pristao. Ponosan sam što sam dio ovog događaja i želim da zahvalim RK Borac na sjajnoj ideji da dva rukometaša igraju tenis, a velika popularizacija događaja za kratko vrijeme godi. Drago mi je što su svi shvatili da se okupljamo iz humanitarnih razloga i da smo svi tu zbog djece", rekao je Bojinović, osvajač brojnih trofeja, među kojima je titula Lige šampiona 2003. godine.

Kroz smijeh je dodao da je imao sreće na žrijebu, jer je dobio "srećnog gubitnika" za protivnika i da je optimista pred meč, koji će se igrati na jedan set, do devet gemova. Sa druge strane mreže biće Stupar, osvajač Kupa IHF 1991.

"Branković i ja smo razgovarali kako da se angažujem po pitanju rukometa, a onda sam u Bojinovićevom intervjuu za "Nezavisne" pročitao da igra tenis i pala mi je na pamet ideja da odigramo teniski meč. Drago mi je što je događaj dobio veliki odjek. Prva i osnovna ideja meča je humanitarna, da se obrati pažnja na djecu oboljelu od raka, ali i na mlade rukometaše", rekao je Stupar.

Glavni akteri događaja su dobro raspoloženi pred nedjeljni meč, a Bojinović je otkrio i kako je tekao njegov telefonski razgovor sa Stuparom:

"Od kada se pojavila ova ideja, juče smo se prvi put čili i sa druge strane žice se čulo: "Ovdje Rodžer Federer", na šta sam odgovorio: "Dobar dan, Huan Martin del Potro"".

Bojinović i Stupar su istakli da veoma cijene Novaka Đokovića i kao i tenisera i čovjeka, kada su bili mlađi, navijali su za Slobodana Živojinovića. Bojinovićev idol bio je i Ivan Lendl, sada je fasciniran Federerovom karijerom, ali posebno mjesto ima Del Potro.

"Ta dva metra me podsjećaju na mene", dodao je Bojinović.

Dio humanitarnog događaja koji će direktno prenositi RTRS biće poznati banjalučki fizioterapeut Boris Vrhovac i teniski sudija Ozren Đurđević.

"Pošto je meč humanitarnog karaktera, iskoristiću priliku da pozovem sve Banjalučane koji su u mogućnosti da dođu. Čast i zadovoljstvo mi je što sam dio ovakvog spektakla", istakao je Đurđević.

"Dođite i uživajte"

Akteri humanitarnog događaja pozvali su sve da dođu u park "Mladen Stojanović" .

"Želim da pozovem sve sugrađane da dođu u nedjelju u na teniske terene u park "Mladen Stojanović" i da uživaju u spektaklu koji će, vjerujem, prirediti Mladen i Goran. Drago mi je što su se dvije rukometne veličine, koje su osvojile sve u rukometu, odazvale na humanitarni događaj. Dođite i uživajte", rekao je Boris Vrhovac, poznati banjalučki fizioterapeut i jedan od osnivača fondacije "Zajedno za život" u Beogradu.

Branković se brije?

Vladimir Branković, direktor Borca, koji je organizator događaja, mogao bi nakon nedjeljnog meča da ostane bez prepoznatljive brade.

"Nadam se da će se građani i institucije pridružiti u humanitarnoj akciji, neki su već prepoznali događaj, i da ćemo prikupiti što više novca. Rekao sam da ću se obrijati ako se prikupi više od 30 hiljada KM, a vidjećemo šta će biti", rekao je Branković.