Čudo od djeteta

Olga Danilović sa 17 godina osvojila prvi WTA turnir

  • 29.07.2018. 15:14

Mlada srpska teniserka Olga Danilović osvojila je WTA turnir u Moskvi, pošto je u finalu sa 2:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:4) savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu.

Danilovićeva je narpavila najveći uspjeh u karijeri! Uradila je nešto što nikome u istoriji nije pošlo za rukom, ušla je na turnir kao "laki luzer" i došla je do trofeja. Isto tako, postala je prva teniserka rođena u 21. vijeku koja je uspjela da osvoji WTA trofej.

Danilovićeva je do plasmana u finale došla nakon pobjede nad Bjeloruskinjom Aliksandrom Sasnovič sa 2:1 u setovima. Potapovoj je meč polufinala na samo gem od poraza predala Tamara Zidanšek iz Slovenije.

Olga i Anastasija su vršnjakinje, imaju po 17 godina i prve su igračice rođene 2001. godine ili kasnije koje su igrale u finalu nekog WTA turnira. Ruskinja zauzima 204. poziciju na svjetskoj rang listi, a srpska teniserka je 187. igračica planete.

Bio im je ovo prvi međusobni susret na WTA turu, dok su se u konkurenciji juniorki dva puta sastajale tokom 2016. godine. Oba duela pripala su ruskoj teniserki. 

Turnir u Moskvi igrao se za nagradni fond od 750 hiljada dolara.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.