EJOF 2019

Olimpijski duh se vraća u Istočno Sarajevo i Sarajevo 

  • 08.02.2019. 16:02

Evropski omladinski olimpijski festival (EJOF) istorijski je događaj, a dolaskom plamena mira vraćaju se olimpijske vrijednosti i duh u Sarajevo i Istočno Sarajevo, izjavio je danas predsjednik Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta Jozef Liba.

Liba je podsjetio da su ostala još dva dana do ceremonije otvaranja EJOF-a 2019 i naglasio da, iako je veliki dio posla urađen, mnogo toga ostaje da se uradi.

On je na konferenciji za novinare povodom otvaranja pres-centra EJOF-a istakao da ova manifestacija označava istorijski trenutak za Istočno Sarajevo i Sarajevo, ali i za Evropski olimpijski komitet. 

Direktor EJOF-a Senahid Godinjak rekao je da će među ukupno 1.600 gostiju biti i 29 predsjednika nacionalnih olimpijskih komiteta, te da je za EJOF 2019 akreditovano ukupno 412 novinara, od kojih je 75 iz inostranstva. 

On je istakao da će EJOF-u prisustvovati više od 200 VIP gostiju, među kojima će biti i premijeri iz regiona, navodeći da je potvrđen dolazak premijera Makedonije Zorana Zaeva. 

Godinjak je naveo da su juče u Istočno Sarajevo i Sarajevo počele da stižu delegacije na ovu manifestaciju koja će okupiti sportiste iz 46 zemalja. 

"Tehnički delegati su rekli da su borilišta spremna 100 odsto i da su idealni uslovi za pripreme staza zbog čega očekujemo i svjetske rezultate", rekao je Godinjak. 

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić istakao je da današnje zvanično otvaranje pres-centra predstavlja samu završnicu odbrojavanja do početka EJOF-a 2019. 

Kvesić je istakao da se u početku činilo da je nemoguća misija organizovati ovako veliki događaj, ali da su Istočno Sarajevo i Sarajevo pokazali da je itekako moguće kada rade zajedno. 

Predstavnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo Elvir Hadžiahmetović i Natko Sudžuka izrazili su zadovoljstvo što se BiH svijetu i Evropi predstavlja u najboljem organizacionom smislu. 

Sudžuka je zahvalio svim institucijama u BiH koje su pomogle da EJOF 2019 bude organizovan na najbolji mogući način.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм