Premijer liga BiH

Orlovi propustili prvu meč loptu

  • 08.05.2019. 19:44

Košarkašice Orlova propustile su prvu meč loptu, pa će o šampionu BiH odlučivati majstorica. U prepunoj dvorani "Obilićevo" stegla se ruka domaćim igračicama, koje priznaju da su se možda malo i prepale titule.

Gošće su od starta povele, a do odlaska na odmor imale su 12 poena viška. Vraćale su se Orlice u dva navrata u meč, stizale do izjednačenja, ali snage za poptuni preokret nisu imale. 

"Banovići su bolje otvorili utakmicu. Mi kao da smo se malo prepale titule i naše publike. Šut nas nije služio. Oni su pogađali, imali su bolju energiju. Mi smo napravili neke greške koje ćemo, nadam se u sledećoj utakmici da ispravimo", istakla je Nataša Šobot, košarkašica Orlova.

"Ispoštovale smo sve što nam je trener rekao. Malo je u drugom poluvremenu koncentrcija popustila, ali smo se ipak držale. Mi smo došle u Banjaluku po pobjedu to smo i odradile", naglasila je Danira Musić, košarkašica Banovića.

Loš početak meča ali i nervoza domaćih igračica dovele su do produžetka finalne serije. U Orlovima se nadaju da će izvući pouke i u majstoricu ući mirnije. Sa druge strane u Banovićima ne žele euforiju. Kažu pobijediće bolji. 

"Peta utakmica igra se u Banovićima. Vidjećemo šta će na kraju biti. Mislim da su i jedna i druga ekipa za respekt i pobijediće sigurno bolji", istakao je Goran Jurčenko, trener Banovića.

"Ja se nadam da ćemo se mi izvući vrlo brzo iz ovog poraza. Idemo dalje. Kao i poslije prve utakmice, kada smo se psihološki vratili. Mladi smo, hoćemo da igramo, da se nadigravamo tamo. Daćemo sve od sebe i tamo", rekoa je Slaviša Ožegović, trener Orlova.

Banoviće su do pobjede predvodile Maja Šćekić sa 14 i Nikolina Zubac sa 12 poena. Kod Orlova Vida Emeše ostvarila je dabl dabl učinak od 18 poena i 12 skokova. Utakmica koja će odlučiti o šampionu BiH igra se u subotu u Banovićima. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм