"Trka kroz Srbiju"

Pelikan pobjednik druge etape

  • 31.07.2019. 20:14

Pobjednik druge etape Međunarodne biciklističke "Trke kroz Srbiju" je član mađarskog tima "Panona" Janoš Žombor Pelikan (Janos Zsombor Pelikan) koji je etapu od Jahorine do Priboja prevezao za tri časa 11 minuta i 19 sekundi, saopštio je organizator ove sportske manifestacije.

Žutu majicu - vodećeg u ukupnom plasmanu i poslije drugog dana trke zadržao je italijanski biciklista Enriko Salvador (Enrico Salvador). 

Mađarski biciklista imao je najviše snage u etapi dugoj 142 kilometra, a gotovo polovina te dionice bila je izuzetno teška i mnogo je više odgovarala brdskim vozačima. 

"Trudio sam se da vozim agresivno od samog starta, napadao sam na prva dva brda i vidio da imam šansu. U finišu sam imao i malo sreće, ali mislim da sam je zaslužio, jer sam stvarno dao sve od sebe", rekao je Pelikan. 

Iza njega su kroz cilj prošli Moran Vermulen (Moran Vermulen) iz austrijskog tima "VSA KTM", te vozač italijanskog tima "Mito" David Bauće (Davide Bauce). 

Najviše razloga za zadovoljstvo imao je pobjednik prve etape Salvador, koji je stigao u glavnoj grupi i povećao prednost u generalnom plasmanu sa dvije na četiri sekunde ispred zemljaka Matea Đina Pegorara (Matteo Gino Pegoraro). 

Sutra su na programu "Trke kroz Srbiju" dvije poluetape, a vremena će se na kraju sabrati u jednu. Prva se vozi na Zlatiboru, a zatim će karavan biti transportovan do Mionice, gdje će u večernjim časovima biciklisti ponovo na drum. 

Posljednja etapa na programu je u petak od Mionice do Požarevca. 

Međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju" u kojoj je 150 učesnika iz tridesetak zemalja startovala je juče iz Istočnog Sarajeva. To je prvi put da ovo takmičenje počinje iz Republike Srpske. 

Тагови:
  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм