Italijan i dalje vodi

"Trka kroz Srbiju": Salvador dominira, Kalaba drugi

  • 01.08.2019. 20:54

Italijanski biciklista Enriko Salvador, iz ekipe Nortvejt Kofilok, nastavio je dominaciju na 59. "Trci kroz Srbiju".

Nakon pobjede na prvoj etapi slavio je i trećeg dana takmičenja, na prvoj poluetapi voženoj na Zlatiboru. Banjalučanin Dušan Kalaba je bio drugi.

Salvador, vodeći u generalnom plasmanu, bio je najbrži nakon 65 kilometara, a osim žute majice, zadužio je i crvenu za najboljeg sprintera.

"Osjećam se odlično od starta trke u Istočnom Sarajevu. I danas je bilo tako, odlučio sam da napadnem poslije drugog brda u posljednjem krugu i uspio sam. U odličnoj sam formi i nadam se da ću nastaviti ovakvim tempom do konačne pobjede", rekao je Salvador, nakon prve poluetape.

Kalaba, koji nastupa za ukrajinski tim Ferei, kroz cilj je prošao drugi.

"Držao sam se cijelo vrijeme u vodećoj grupi, prestigao sam desetak momaka na posljednjoj nizbrdici i imao odličnu poziciju u finišu. Bilo mi je vrlo teško u posljednja tri kruga, čak sam mislio da ću pustiti vodeću grupu, ali sam izdržao i vrlo sam srećan. Potajno sam se nadao da mogu i do pobjede, ali je Salvador bio bolji u finišu", rekao je Kalaba.

Treći je bio Danijel Kanjas, koji vozi za rumunski tim Novak, dok je vlasnik plave majice za najboljeg brdskog vozača Danijel Vermulen poslije ove poluetape zadužio i bijelu namijenjenu najboljem mladom vozaču.

Zlatibor je poslije devet godina bio domaćin etape Trke kroz Srbiju i bio je odličan domaćin karavanu koji ima više od 300 biciklista.

Druga je vožena juče, u večernjim časovima u Mionici (94 km, kružna trka), a rezultati iz poluetapa su sabirani.

Тагови: