Čarli Vajting

Preminuo direktor trka formule 1

  • 14.03.2019. 09:45

Direktor trka formule 1 Čarli Vajting, jedan od najuticajnijih ljudi u ovom sportu, umro je u 66. godini, samo tri dana prije premijerne trke nove sezone.

Vajting je umro od posljedica plućne embolije u Melburnu. 

On je bio osoba koja je davala znak za početak trke i vodila računa o poštovanju pravila ovog takmičenja. 

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije /FIA/ Žan Tot rekao je da je Vajting bio "centralna i jedinstvena ličnost i otjelotvorenje etike i duha" formule 1, prenio je Bi-Bi-Si. 

Vajting je radio za FIA od 1988. godine, kada je postao tehnički direktor. 

Prethodno je radio kao glavni mehaničar tima "Brebem" u vrijeme kada je njegov šef bio glavni čovjek formule 1 Berni Ekleston. Ovaj tim osvajao je šampionsku titulu 1981. i 1983. godine.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.