"Sokolac 2019"

Priprema za MOSI igre u punom jeku

  • 16.05.2019. 17:37

Najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu, Međuopštinske omladinske sportske igre "Sokolac 2019" biće održane od 3. do 7. jula na Sokocu. Skupština MOSI igara odlučila je da na ovoj manifestaciji bude zastupljeno 15, a na Para-MOSI šest sportskih disciplina.

Donesene su i odluke o organizovanju i cijeni ishrane i smještajnih kapaciteta za sportiste i sportske radnike na 56. MOSI igrama.

"Tako da čemo imati jasne podatke da bi mogli da krenemo u naredne akcije i organizaciju oko ishrane i smještaja sportista", istakao je Dejan Elez, predsjednik Stalnog komiteta 56. MOSI igara. 

Opštine Priboj i Nova Varoš su bivši i budući domaćini MOSI igara. Članovima Stalnog komiteta  predlažu da u organizaciji ovogodišnjih igara primjene dosadašnja iskustva, ali i pokažu nešto novo. 

"Sokolac čini sve napore da bude izvanredan domaćin, kao što je bio 2011. godine. Mislim da će to uraditi na pravi način", naglasio je Filip Komarica, predsjednik Sportskog saveza Priboja. 

"Mi dolazimo posjećujemo sve ove sastanke, skupštine, Stalni komitet da bi od ovih sadašnjih domaćina saznali kako oni organizuju, a kako ćemo mi sledeće godine", rekao je Ljubivoje Vranić, predsjednik Sportskog saveza opštine Nova Varoš.

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišić izrazio je zadovoljstvo što je na Skupštini MOSI prihvaćena inicijativa da Sreberenica i Bratunac postanu članovi MOSI igara.
 
"Opština Srebrenica je donjela odluku da se priključi Savezu MOSI igara, obzirom da geografski opštine Srebrenica i Bratunac se naslanjaju na susjednu opštinu Bajna Bašta, to jest na gradove koji gravitiraju na tromeđi", istakao je Dragić Glišić, potpredsjednik SO Srebrenica.

Prijave opština koje žele da se uključe u ovu manifestaciju treba da budu dostavljene do 3. juna, a zvanične do 14. juna, čime će biti zatvoren krug prijavljivanja i poznat zvaničan podatak o broju opština učesnica, broju sportista, sportskih radnika i sportskih disciplina na ovim igrama. Pokrovitelji 56. MOSI igara na Sokocu su predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, zaključeno je na sjednici Skupštine MOSI igara na Sokocu.
 

Тагови: