Prva liga Republike Srpske: Rudar čeka Drinu

  • 31.03.2021. 13:02

Kompletno 20. vanredno kolo Prve lige Republike Srpske biće odrigrano danas, u kom će lider na tabeli ugostiti Zvorničane, drugoplasirani Leotar će u Gradišku, a derbi će biti odigran u Banjaluci, gdje će se Željezničar sresti sa Zvijezdom 09.

Banjalučani nemaju poraz ovog proljeća i željeće da potvrde dobru formu, protiv Semberaca koji već četiri utakmice nikoga nisu dobili.

Jedini do sada odigran duel ova dva tima u Banjaluci je odigran 2017. godine i tada nije bilo golova, dok je Zvijezda 09 slavila jesenas sa 1:0 golom Ognjena Stjepanovića.

Lider na tabeli je pomalo uzdrman nakon poraza u Modriči, ali i dalje ima lijepu prednost od četiri boda. Rudar danas čeka Drinu u meču, u kom je veliki favorit. Oba tima imaju učinak ovog proljeća od dvije pobjede i dva poraza, ali tradicionalno Prijedorčani teško izlaze na kraj sa Zvorničanima, s obzirom na to da su ih dobili samo jednom na svom terenu u posljednjih šest utakmica.

Još jedna zanimljiva utakmica će biti odigrana u Gradišci, gdje će Kozara dočekati drugoplasirani Leotar. Trebinjci imaju tri pobjede i remi ovog proljeća, a u prošlom kolu su pretekli Zvijezdu 09 na drugom mjestu tabele. Ekipa Leotara optimistički raspoložena stigla je na zapad Srpske, sa željom da nastave sa dobrim igrama i rezultatima, čekajući kikseve Rudara.

U Novom Gradu se sastaju domaća petoplasirana Sloboda četvrtoplasirana Modriča, osokoljena pobjedom nad Rudarom u prošlom kolu. Oba tima imaju po 30 bodova, osam manje od lidera i eventualnom pobjedom jedna ili druga ekipa ostaju u samom vrhu sa potencijalnom nadom da mogu da se umiješaju u borbu za prvo mjesto.

Sloboda nema trijumf već tri kola, Modriča je vezala dvije pobjede, a u Novom Gradu su se dosad sastajali četiri puta, uz tri pobjede domaćina i jednu gosta.

Važan susret u donjem dijelu tabele igraju u Prnjavoru LJubić i brčansko Jedinstvo, dok će u Janji ekipa Podrinja tragati za pobjedom protiv Borca iz Kozarske Dubice.

Posljednja dva para čine Slavija i Sutjeska iz Foče, a u Doboju će Sloga dočekati komšijski Tekstilac iz Dervente.

Prva liga Republike Srpske - 20. kolo:

15:00 Kozara - Leotar
LJubić - Jedinstvo
Sloboda /NG/ - Modriča
Podrinje - Borac /KD/
Rudar - Drina
Slavija - Sutjeska
Sloga - Tekstilac
Željezničar - Zvijezda 09

Tabela: Rudar Prijedor 38, Leotar 34, Zvijezda 09 33, Modriča, Tekstilac i Sloboda /Novi Grad/ 30, Željezničar /Banjaluka/ 28, Kozara 26, Sloga /Doboj/, Borac /Kozarska Dubica/ i Slavija po 24, Drina 23, LJubić 20, Sutjeska /Foča/ 17, Jedinstvo /Brčko/ 15 i Podrinje /Janja/ 12 bodova.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм