Rapsodija Želje, petarda u mreži Slobode

  • 13.03.2021. 20:36

Fudbaleri Željezničar Sport tima maestralno su započeli proljećni dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Nakon što su kao gosti u Prijedoru šokirali jesenjeg šampiona Rudar pobjedom 2:1, ''plavi'' su na svom terenu deklasirali Slobodu iz Novog Grada rezultatom 5:1. Pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija, ali je Željo promašio nekoliko stopostotnih prilika.

Izabranici Zorana Ćurguza poveli su već u 3. minutu preko Bojana Markovića koji je na ovom meču bio dvostruki strijelac jer je postigao i pet pogodak. I na ovoj utakmici se potvrdilo da tandem Bojan Marković - Danilo Teodorović funkcioniše besprijekorno. Teodorović je postigao drugi pogodak i iznudio je penal koji je realizovao Adonis Bilal, a u strijelce se još upisao Aleksandar Petrović. Trener Ćurguz najavio je da će ovo biti Željino proljeće.

- Imamo nivo igre iznad ovog ranga takmičenja. To smo demonstrirali danas. Postigli smo dva gola za 15 minuta i riješili utakmicu. Na vrijeme smo postizali golove i doveli smo meč tamo gdje mi želimo. Danas se pitala samo jedna ekipa, a to je Željezničar. Igramo atraktivno, nemamo limit, ako uspijemo da zadržimo tim i popunimo sa još nekim mladim momcima iz naše škole, dogodine možemo najviši plasman - rekao je Ćurguz.