Selektor BiH

Robert Prosinečki za ATV: Hrvatska ima kvalitet za polufinale Mundijala

  • 06.07.2018. 20:19

Robert Prosinečki za ATV otkriva da Hrvatsku “trese” mundijalska groznica te da su u toj zemlji fudbalski apetiti naglo porasli i da se uveliko priča o velikom finalu Svjetskog prvenstva. 

Na korak do, Prosinečki je bio prije dvije decenije na Mundijalu u Francuskoj. Pun optimizma tvrdi, Modrić i saigrači mogu da ponov taj uspjeh u Rusiji.

“Sada kada smo došli među osam najboljih, sigurno da svi u Hrvatskoj priželjkuju da se ode korak dalje. Slijedi utakmica sa Rusijom. Oni su domaćini, tako da će imati veliku podršku sa tribina, ali smatram da je reprezentacija Hrvatske u ovom trenutku kvalitetnija i da će izboriti plasman u polufinale”, tvrdi Prosinečki.

Ipak, po onoj staroj, da je teren jedino mjerilo kvaliteta, Prosinečki upozorava da Rusi neće biti lak plijen.

“U Rusiji je velika euforija. Oni su bili otpisani, malo ko je vjerovao da mogu “dogurati” do same završnice. Čak je bilo i onih koji su smatrali da neće proći ni grupnu fazu. Ipak, kada su prošli grupu, uspjeli da savladaju Španiju, jednu veliku reprezentaciju, tako da su sada u velikoj euforiji. Rusija nema šta da izgubi, tako da očekujem veoma tešku utakmicu, bez obzira što je Hrvatska kvalitetnija i bolja reprezentacija. Pa, bili su bolji i Španci, na papiru, pa nije išlo. Tako da, fudbaleri Hrvatske, moraju da daju sve od sebe, da pokažu kvalitet na terenu. Mislim da će im biti puno lakše, nakon one teške pobjede protiv Danske, da odigraju jednu dobru utakmicu i produže ka polufinalu”, poručuje Prosinečki.

Prosinečki kaže da Svjetsko prvenstvo u fudbalu protiče u znaku svojevrsnog “taktičkog nadmudrivanja selektora”.

“Očekujem zanimljivu završnicu Mundijala. Mislim smo da sada vidjeli dvije-tri spektakularne utakmice, a da je sve ostalo bilo više taktičko nadmudrivanje i jedna rovovska borba na terenu. Pokazala se ona stara, da zaista svako svakog može da pobijedi, tako da će biti interesanto gledati rasplet prvenstva”, kaže Prosinečki. 

 

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм