Banjaluka

Savezi predlažu koji su klubovi od značaja za Srpsku

  • 07.02.2020. 14:59

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, razgovarala je danas, na redovnom godišnjem sastanku, sa predstavnicima sportskih saveza Republike Srpske o Zakonu o sportu Republike Srpske, Pravilniku o posebnom finansiranju sportskih kolektiva ali i planovima i budućoj saradnji kada je riječ o organizovanju značajnih sportskih manifestacija.

Zakon o sportu unosi novine u sistem sporta, prvenstveno kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti sportista ali i školskom sportu, edukaciji kadrova koji rade sa mladim sportistima, transformaciji sportskih organizacija u sportska privredna društva i trebalo bi, prema riječima ministra Davidović, da sistemski definiše pravila, procedure i odgovornost svih učesnika u sportskom sistemu. Prijedlog zakona o sportu će se, najkasnije u aprilu mjesecu ove godine naći pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta će, istakla je ministar Davidović, u narednom periodu uputiti Vladi Republike Srpske na razmatranje Pravilnik o posebnom finansiranju sportskih kolektiva koji predviđa da sportski savezi predlože kolektive koji će biti definisani kao klubovi od posebnog značaja za Republiku Srpsku i u skladu s tim i na poseban način finansirani. 

Ministar Davidović pozvala je sve sportske radnike i predstavnike sportskih saveza da budu partneri Ministarstva i da sve izazove s kojima se suočavaju rješavaju institucionalno u najboljem interesu sporta u Republici Srpskoj. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм