Liga Evrope

Siti preokretom do polufinala, "nula" na Enfildu

  • 14.04.2021. 22:55

Velikih obrta nije bilo u revanš mečevima preostala dva četvrtfinala. Real je odbranio u Liverpulu velikih 3:1 odigravši 0:0, dok je Mančester Siti i u Dortmundu slavio 2:1.

Kao što je moglo da se očekuje, tako je Liverpul krenuo u revanš meč. Već u drugom minutu sjajna akcija domaćeg tima. Mane odlično prima loptu, proslijeđuje je Salahu, koji je u idealnoj poziciji sa 11 metara po sredini, neometan šutira, ali pravo u Tiba Kurtou. Ta odbrana bila je najava sjajne večeri belgijskog golmana, koji je imao još jednu intervenciju do poluvremena, skinuvši praktično iz rašlji udarac Milnera, a u druom poluvremenu je do ludila dovodio Firmina, kome je skinuo par odličnih šansi.

Između tih odbrana u finišu prvog poluvremena Salah i Vajnaldum su iz sjajnih pozicija šutirali preko gola i mora se priznati da Liverpul ima za čim da žali. Real je imao takođe par velikih prilika. Benzema je u prvom dijelu pogodio stativu, a u drugom je Vinisijus izbio sam pred Alisona, ali je Brazilac na golu još uvek vladajućeg engleskog šampiona odlično intervenisao. U principu Real se odlučio da kontroliše rezultat, što mu je na kraju uspjelo i materijalizovao je sjajan rezultat iz prve utakmice i obezbijedio plasman u polufinale i okršaj protiv Čelsija.

U Dortmundu je bilo puno više rolerkoster momenata. I to najviše zahvaljujući gostima. Džad Belingem je doveo Borusiju u vođstvo u 15. minutu i postao najmlađi engleski fudbaler koji je postigao gol u eliminacionoj fazi Lige šampiona. Što je još važnije Borusija je povela u ukupnom rezultatu. Sa minimalnom prednošću Milioneri su otišli na poluvreme, mada su imali i mnogo sreće pošto je Mančester Siti promašio brdo izglednih prilika.

Sve to su gosti naplatili u drugom poluvremenu. Ali pitanje je da li bi do preokreta došlo da Emre Džan u 53. minutu nije napravio glupost i prilikom raščišćavanja opasnosti glavom nije podmetnuo i ruku, koju je lopta pogodila. To je i poslije pregledanja VAR bio penal, koji je realizovao Rijad Marez. Siti je stekao prednost, a onda je u 75. minutu junak iz prvog meča Fil Foden ponovo postigao gol na asistenciju Bernarda Silve i praktično riješio dvomeč. Ovom dvostrukom pobjedom Siti je obezbedio dvomeč protiv Pari Sen Žermena u polufinalu.

Polufinalni mečevi Lige šampiona na programu su 27/28. aprila i 4/5. maja. Prvi mečevi igraju se u Madridu i Parizu, a revanši u Londonu i Mančesteru.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм