Novi Grad

"Sloboda" sija punim sjajem

  • 20.11.2020. 20:11

Prvoligaški fudbal, ove sezone, u Novi Grad je stigao na "mala vrata". Čelnici Slobode, objeručke su prihvatili pozivnicu Fudbalskog saveza Republike Srpske, a potom su na terenu, opravdali ukazano povjerenje.

Na zimsku pauzu, ekipa iz Novog Grada otišla je kao trećeplasirana sa, po mnogim ocjenama, titulom najprijatnijeg iznenađenje jesenjeg dijela prvenstva.

"Postigli smo izvandredan uspjeh. Domogli smo se trećeg mjesta, tokom jesenjeg dijela, u svojoj povratničkoj sezoni. Ipak, za nas ovo nije veliko iznenađenje, s obzirom da znamo koliko smo truda uložili u minulih godinu dana", rekao je Mladen Bosančić, predsjednik FK Sloboda. 

Klupsko rukovodstvo, koje predvodi predsjednik Mladen Bosančić nije sjedilo skrštenih ruku. Radilo se na i van terena, a kruna svega bile su dobre igre seniorskog pogona, koji je tokom fudbalske jeseni osvojio 26 bodova, šest manje od lidera, komšijskog Rudara iz Prijedora. 

Na "Mlakvama" fudbaleri Slobode su ostali neporaženi, a ukupno su tokom 15 odigranih utakmica u prvom dijelu sezone ostvarili učinak od sedam pobjeda, pet remija i tri poraza.

"Smatram da smo, jedino mi i Rudar iz Prijedora igrali konstantno bez nekih velikih oscilacija tako da smo zasluženo stigli do trećeg mjesta. Želio bih da istaknem da su priliku dobili i naši fudbaleri iz omladinskog pogona koji bi u narednom periodu trebali da postanu nosioci igre", istakao je Duško Vranešević, šef stručnog štaba FK Sloboda.

"Pred početak medije svrstavali su nas u ekipe koje će da se bore za opstanak. Međutim, mi, u klubu, znali smo da imamo kvalitet. Klub ovako duge tradicije uvijek mora da se bori za vrh. Mislim, da smo vratili stari sjaj Slobodi i ostaje žal što publika nije mogla da uživa u našim igrama", naglasio je Mario Desnica, FK Sloboda.

Zadovoljstva ne manjka u Slobodi, ali ni u Fudbalskom savezu Republike Srpske iz kojeg poručuje da ih raduje što se ispostavilo da prilikom odabira klubova za specijalnu pozivnicu nisu pogriješili.

"Među tim klubovima je i Sloboda iz Novog Grada. Jedan od kriterijuma za dobijanje pozivnice bila je infrastruktura. Oni su to ispunili, a na terenu su stigli do samo nekoliko bodova zaostatka za liderom prvenstva", istakao je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Fudbaleri Slobode dobili su "voljno" do 15. januara kada će krenuti sa pripremama za proljećni dio sezone.