Sportisti ponovo na terenu

  • 18.05.2020. 19:49

Dvorana "Borik" nakon više od dva mjeseca otvorila je vrata sportistima i novinarima, ali dozvola za ulazak zavisi od beskontaktnog toplomjera koji ne smije da očita povišenu tjelesnu temperaturu. Naša ekipa, srećom dobrog je zdravlja, čime se diče i rukometaši Borca koji su se pojavili na prvom treningu nakon pauze.

Trener Mirko Mikić, okupio je nekolicinu svojih igrača, čeka se dolazak onih koji su van Banjaluke, a kako kaže, narednih dana laganim tempom rada postepeno će se vraćati svojoj sportskoj svakodevnici.

"Shodno tome mislim da nema šanse da bi se moglo ući u neki takmičarski ritam, tj. početi ozbiljno razmišljati o nekom rukometnom radu. Minimum je potreban ciklus od tri nedelje, 25 dana da se krene poslije ovog svega. Činjenica je da je ova pauza duža nego one ljetne koje budu između dvije sezone", kaže trener rukometaša Borca Mirko Mikić.  

Mikić nema dilemu i kaže da bi nakon ovako duge pauze bilo suludo nastaviti sezonu. Očekuje da uskoro vrhuška ovdašnjeg rukometa i zvanično okonča takmičarsku godinu i da šampionsku titulu dodijeli ekipi Borca. Dani bez treninga, utakmica i svega onog što prati život sportiste, ne krije, teško su pali svima u "crveno plavim" redovima. 

"Mi smo sada bili primorani da ostajemo u svojim stanovima, kućama. Moram priznati da, ne meni možda toliko koliko igračima, je bilo nezgodno. Sigurno će ostaviti mnogo više posljedica nego što mislimo, na sve igrače. Ne mislim toliko na fizičku spremu kod rukomnetaša, nego na neke druge stvari. Sad treba biti i obazriv", dodaje Mikić .

Radno je bilo i na Gradskom stadionu u Banjaluci. Dok je druga pristizala, prva grupa fudbalera Borca već je privodila kraju prvi trening nakon pauze. Ne kriju da im je nakon dana i dana treniranja u vanfudbalskim uslovima, itekako prijao rad sa loptom. Ipak, kapiten Stojan Vranješ poručuje da će njemu i saigračima trebati malo vremena da se u potpunosti vrate u formu neophodnu za puni trenažni proces.
 
"Lično, mislim da sam dobro trenirao u karantinu, u uslovima koje je karantin dozvoljavao. Svima su nam, međutim, nedostajali teren i lopta pa će nam, ponavljam, biti potrebno vrijeme da se vratimo u optimalnu formu jer su individualni treninzi kod kuće jedno, a rad sa ekipom nešto sasvim drugo", kaže Vranješ.

U FK Borac preduzeli su sve mjere propisane od nadležnih institucija neophodne za početak trenažnog procesa, a šef stručnog štaba Vlado Jagodić kaže da je skovao nekoliko planova za rad u narednom periodu. Sve će, kaže, da zavisi od konačne odluke vezane za nastavak sezone, a ističe da je u ovom trenutku zdravlje igrača najbitnije.

"Moramo da budemo oprezni. Ne želim nijednu povredu, ne treba nam to. Kad budemo znali šta se dešava po pitanju eventualnog nastavka prvenstva, tad ćemo i aktivirati jedan od planova. Mi imamo tri do četiri plana za raznorazne mogućnosti koje mogu da se dese u narednom periodu. Međutim, ponavljam, sve vježbe koje radimo moramo da prilagodimo na njihovo zdravstveno stanje. Medicinski dio našeg stručnog štaba mora maksimalno da prati situaciju oko svakog igrača dok svi ne budu testirani. Osnovni cilj je međutim, da napravimo jedan uvod", izjavio je trener fudbalera Borca Vlado Jagodić. 

Na prvom treningu nakon pauze nije bilo Marka Mirića, koji je kako je rečeno, bez dozvole kluba napustio Banjaluku i protiv njega će, vjerovatno, biti pokrenut disciplinski postupak, dok je Vladimir Volkov dobio dozvolu za odlazak u Srbiju i neizvjestan je njegov povratak u Platonovu ulicu. 

Konačnu odluku oko nastavka takmičarske sezone Fudbalski savez BiH treba da donese do 25.maja, a u krovnu kuću BH fudbala stigao je dopis Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa potvrdom odluke da na teritoriji Republike Srpske neće biti dozvoljeno odigravanje takmičarskih utakmica bar do 1.jula. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.