Melburn

Srbija eliminisana sa ATP kupa poslije neviđene drame

  • 05.02.2021. 08:02

Teniseri Srbije nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale ATP kupa, na kojem su prošle godine osvojili titulu.

Od srpske selekcije, u odlučujućem duelu A grupe, bila je bolja Njemačka sa 2-1 u pobjedama.

Dubl meč između Đokovića i Ćaćića sa jedne, odnosno Štrufa i Zvereva sa druge strane, pripao je Nijemcima, poslije tri seta i super taj-brejka, 7:6, 5:7, 10:7.

Nijanse su odlučile u prvom, dok je Srbija u drugom najveću šansu propustila u petom gemu, kada nije iskoristila četiri vezane brejk lopte.

Ipak, nova šansa je stigla u 11. gemu i tada su momci iz Srbije bili uspješniji. U narednom su potvrdili brejk i uveli meč u super taj-brejk.

Srbija je dobro otvorila i odlučujući period, povela sa 4:2, ali onda je stala. Njemačka je vezala šest poena zaredom, koja su na kraju i odlučila.

Uzvratili su teniseri iz Srbije sa četiri vezana poena, ali je Zverev iskoristio svoja dva servira i eliminisao aktuelne branioce titule.

Bio je ovo sveukupno veoma zanimljiv i izjednačen duel. Prvo je Jan-Lenard Štruf savladao Dušana Lajovića poslije preokreta sa 2-1 u setovima, da bi Novak Đoković u drugom duelu na isti način bio bolji od Aleksandra Zvereva.

Njemačka će u polufinalu, već u subotu od 00.00, igrati protiv Rusije, koju predvode Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

U drugom polufinalu, u istom terminu, sastaju se Italija i Španija.

(Foto: Twitter ATPcup)

(b92)

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)