Banjaluka

Svjetski kup "Branka Štulić": Rafteri spremni za trke na Vrbasu

  • 18.06.2021. 18:51

Osmijeh se vratio na lice banjalučkih raftera iz Dajak kluba koji će nakon godinu dana neplanirane takmičarske pauze, ponovo na svom Vrbasu veslati za medalje na Svjetskom kupu.

Članovi banjalučkog Dajak kluba, koji će veslati za rafting reprezentaciju BiH, naporno su trenirali kako bi Svjetski kup na svom terenu dočekali u punoj formi. Rad se isplatio, pa pred početak takmičenja, od njih i Rusa zazire konkurencija.

Babić i njegove kolege iz čamca imaće motiv više da se domognu bar jednog zlata. Svjetski kup nosi ime po Branki Štulić koja je prije 11 godina tragično nastradala na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Rusi su na rijeku Vrbas stigli prije nekoliko dana. Ambicije ne kriju, a domaćine hvale na sva zvona.

“U dobroj smo formi. Vidim da je konkurencije jaka, tako da očekujem dobre trke, ali spremni smo za najviši plasman. Moram da pohvalim i gostoprmistvo svih u Banjaluci. Odlično smo privhaćeni, rijeka je fenomenalna za naš sport", rekao je Nikita.

U drugom ešalonu favorita za najviši plasman i Rumuni koji kažu da je sama organizacija Svjetskog kupa velika pobjeda za sve učesnike.

“Divno je vidjeti sve ove ljude na jednom mjestu nakon dugo vremena. “Kovid 19” zaustavio je sve. Jedva sam čekao trenutak da ponovo sretnem svoje prijatelj sa rijeke, da se ispričamo, zagrlimo I takmičimo. Sjajan osjećaj", kaže Mihail Mareš, Rumunija.

Riječne bitke za medalje na Svjetskom kupu počinju sutra od devet časova ujutru.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)