Srpski fudbaler

Tadić na 27. mjestu Gardijanove liste najboljih fudbalera svijeta

  • 19.12.2019.20:22

Srpski fudbaler Dušan Tadić zauzeo je 27. mjesto na listi od 100 najboljih fudbalera, koju je napravio britanski Gardijan.

Tadić je bio predvodnik Ajaksa sa kojim je osvojio duplu krunu u Holandiji, dok su u Ligi šampiona zaustavljeni u polufinalu.

Plejmejker "orlova" je postigao 32 gola i upisao 35 asistencija u svim takmičenjima u 2019. godini, po čemu je jedan od najuspješnijih na Starom kontinentu.

"Malo je vjerovatno da bi se Tadić na ovoj listi našao da je ostao u Sautemptonu u ljeto 2018. godine. Srpski fudbaler bio je pristojan igrač u Premijer ligi, ali mu se karijera promijenila odlaskom u holandski Ajaks. Njegova igra dobila je novu dimenzije i odigrao je ključnu ulogu u Ajaksovom plasmanu u polufinale Lige šampiona. Tadić, koji je početkom decembra postigao 48. gol na 82 utakmice, impresionirao je kao "lažna devetka", pomogao je Ajaksu da osvoji titulu u prvenstvu i Kup Holandije", navodi se u obrazloženju Gardijana.

Kapiten Ajaksa je prethodno u izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala završio na 20. mjestu.

On će se u timu "kopljanika" zadržati do 2023. godine, a po isteku ugovora će postati trener u jednoj od najpoznatijih omladinskih škola na svijetu.