Poraz Igokee od Budućnosti

Trajković očekuje više od šutera

  • 15.10.2018. 19:50

Šampion ABA lige odnio je bodove iz Laktaša kao što je u prvom kolu uradila Mega. Pozitvna stvar u porazu je dobra partija mladog Darka Talića koji je ubacio 11 poena uz četiri asistencije za 18 minuta.

Poslije tri utakmice očigledno je da lidersku ulogu na terenu ima Tomislav Zubčić. Koristeći sva ovlaštenja, došao je do prosjeka od 28 poena po meču uz 49 odsto šuta iz igre. 

Igokea se još uvijek traži šuterski, jer je za tri poena na skromnih 29 odsto. Formu juri Domen Lorbek koji je najbolji spot ap šuter, ali je pogodio samo četiri trojke iz 17 pokušaja. O slabom učinku šutera govorio je trener Nenad Trajković, koji nije zadovoljan izdanjima svojih Amerikanaca.

"Doveo sam ih da unaprijede našu igru, ali ne igraju kako smo očekivali tako da automatski dobijaju manje kredita. Pokušaćemo da ih dovedemo u bolju formu ili nešto drugo uradimo sa njima. U ovoj situaciji dao sam veći kredit Taliću nego Gevinu i Kelu", rekao je Trajković.

Trajković kaže da njegova ekipa ima još mnogo rezerve i akcenat je stavio na spoljnu liniju. Tu se očekivalo da prva violina bude Orlando Džonson, ali on nije bio spreman za takmičarske napore. Sa druge strane trener Budućnosti Aleksandar Džikić očekuje još bolje partije svoje ekipe. Napominje da nije lako napredovati s obzirom na ovako gust raspored utakmica.

"U jednom periodu smo radili vrlo dobro i to mora da se vidi. Mislim da smo se digli u odnosu na Superkup. Nisam zadovoljan. Moramo da igramo pametnije i odgovornije. Nije mi jasno zašto se čudimo kada prvi strijelci pogađaju. Pomjeramo se i to je najvažnije", rekao je Džikić.

Igokea u naredom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, trenutnom lideru ABA lige. Nakon tog duela, Aleksandrovčani dočekuju Krku i FMP, i ti dueli biće dobra prilika da izabranici Nenada Trajkovića obraduju svoje navijače. Poslije evroligaških izazova u Podgoricu stiže FMP.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.