UEFA

Treneri traže ukidanje pravila gola u gostima  

  • 05.09.2018. 17:58

Treneri nekih od najvećih fudbalskih klubova su na godišnjem skupu u Nionu od UEFA zatražili da se ukine pravilo gola u gostima, a iz krovne kuće evropskog fudbala odgovorili su da će razmotriti njihove zahtjeve, te da su spremni za diskusiju.

"Treneri smatraju kako postizanje gola u gostima više nije tako teško kao što je bilo u prošlosti i smatraju kako bi trebalo razmisliti o ukidanju tog pravila. Njihovo mišljenje je da se u fudbalu mnogo toga promijenilo i da danas gol u gostima nema više takvu težinu kao kada je uveden," rekao je glavni direktor svih UEFA takmičenja Đorđo Marketi.

Treneri kao glavni razlog za ukidanje gola u gostima navode manju atraktivnost utakmica jer se domaće ekipe fokusiraju na odbranu, kako ne bi primile gol, dok se gosti baziraju samo na kontranapade.
Pravilo gola u gostima uvedeno je još 1965. godine kao alternativa bacanju novčića ili ponavljanju utakmica, a onda se uzimala u obzir i činjenica kako su uslovi na gostovanju zbog problema oko putovanja teži.

Osim ovog zahtjeva, treneri su zatražili da UEFA uvede novo pravilo, prema uzoru na Engleze i Italijane, a to je pravilo prema kojem bi prelazni rok za sve klubove završio uoči prvog prvenstvenog kola.

Sastanku su prisustovali treneri Juventusa, Napolija, Arsenala, Real Madrida, Mančester junajteda, Pari Sen Žermena, kao i bivši trener Arsenala Arsen Venger.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм