Serija A

U Firenci preokreti i trijumf Milana

  • 21.03.2021. 21:22

Odličan meč odigrali su fudbaleri Fiorentine i Milana, a pobjedu je odnio milanski tim.

Još jedan odličan meč viđen je na evropskim terenima pred reprezentativnu pauzu. Prvo je vodio Milan, pa Fiorentina, da bi na kraju sva tri boda otišla na konto "roso-nera".

Imao je inicijativu Milan, bio bolji i može da se zaključi da je zasluženo došao do trijumfa, sa kojim je smanjio zaostatak za Interom, barem privremeno, jer "bjanko-neri" nisu igrali ovog vikenda zbog virusa korona, koji je ušao u njihove redove.

Poveo je Milan pogotkom Zlatana Ibrahimovića već u 9. minutu, da bi samo osam minuta kasnije, "Viola" izjednačila preko Čileanca Erika Pulgara. Njemu je to bio prvi gol u sezoni, dok je Ibrahimović postigao prvi gol nakon mjesec i po dana, mada ima opravdanje, jer je bio povrijeđen.

Imao je Ibrahimović i prečku, Čalhanolu još jednu šansu do odlaska na pauzu, ali golova više nije bio u prvom poluvremenu.

U 51. minutu Fiorentina stiže do preokreta, strijelac drugog gola u sezoni je bio francuski veteran Frank Riberi.

Svega šest minuta kasnije, Braim Dijas nakon kornera se našao na pravom mjestu za 2:2, da bi u 72. minutu Hakan Čalhanolu donio još jedan rezultatski preokret, tada Milan vodi 3:2. Ispostavilo se na kraju da je to i konačan rezultat, pa je Milan došao do 18. trijumfa u sezoni i učvrstio se na 2. mjestu tabele, sa šest bodova manje od Intera, ali i utakmicom više.

Serija A - 28. kolo:

Parma - Đenova 1:2
Krotone - Bolonja 2:3
Specija - Kaljari 2:1
Verona - Atalanta 0:2
Juventus - Benevento 0:1
Sampdorija - Torino 1:0
Udineze - Lacio 0:1
Fiorentina - Milan 2:3
20:45 Roma - Napoli

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.