Bijeljina

U Radniku čekaju znak za povratak u normalan ritam rada

  • 24.04.2020. 19:47

Trener Radnika Slavko Petrović nije gubio vrijeme tokom pauze u prvenstvu. Svakog dana je na Gradskom stadionu u Bijeljini gdje je sa saradnicima pravio program rada za nastavak sezone.

Za ATV kaže da je konstatno u kontaktu sa svim fudbalerima. Njih 13 je u Bijeljini dok su ostali od prekida prvenstva kod svojih kuća. Petrović ističe da svi igrači treniraju individualno i tako održavaju nivo fizičke spreme. Sve su intenzivnije priče o nastavku Premijer lige što ga i te kako raduje.

"Moji igrači su održali formu i što se nas tiče trebalo bi nam 14 dana da nastavimo prvenstvo. Mislim da smo održali optimalan nivo fizičke spreme tako da bi uz dvije sedmice rada bili pripremljeni za igru", rekao je Petrović.

Radnik poslije 22 kola drži šestu poziciju. I dalje je ekipa Slavka Petrovića u igri za Evropu, jer Zrinjski, koji je treći, bježi samo četiri koraka. Bijeljinci prolaze kroz turbulentnu sezonu iako su u nekoliko posljednjih godina među stabilnijim klubovima u BiH. Poslije drugog evropskog izleta u klupskoj istoriji, došlo je do previranja u upravi kluba, a Petrović je treći trener ove sezone poslije odlaska Mladena Žižovića u Mostar, dok je Slobodan Starčević preuzeo mladu reprezentaciju. 

Petrović je napomenuo da rezultati Radnika nisu u reciprocitetu sa klupskim budžetom, ali da je zadovoljan ekipom koju ima.

"Pokušaćemo sve da zadržimo igrački kadar koliko je to u našoj finansijskoj moći. Živimo od pravljenja i prodaje igrača, ukoliko dođe dobra ponuda spremni smo da ih pustimo. S tim novcem imamo sigurnost za sljedeću sezonu. Napravili smo mnogo igrača unazad nekoliko godina tako da smo dobra sredina za mlade fudbalere kojima smo postali interesantni kao dobra odskočna daska", rekao je Petrović.

Petrović je pohvalio rad svojih prethodnika za koje kaže da su mu ostavili dobru ekipu. Pokušaću da sa Radnikom nastavim niz dobrih rezultata rekao je Petrović koji trenutno odrađuje drugi mandat u Bijeljini. Uporedio je kvalitet lige sada i te 2014. godine kada je prvi put preuzeo Radnik i smatra da je prvenstvo BiH kud i kamo bolje nego prije pet ili šest godina.   
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.