NBA liga

Vestbruk kod Hardena u Hjustonu, Pol u Oklahomi

  • 12.07.2019. 09:08

Oklahoma je pristala da trejduje Rasela Vestbruka u Hjuston, dok će Kris Pol, zasad, postati košarkaš Tandera, prenosi novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Vestbruk će se tako pridružiti svom nekadašnjem saigraču iz Oklahome Džejmsu Hardenu i oformiti još jedan pakleni duo u NBA.

Ovog ljeta, već smo vidjeli kako se Irving i Durent udružuju u Bruklinu, Džordž i Lenard u Klipersima, LeBron Džejms i Entoni Dejvis u Lejkersima, a sada će i Hjuston imati tandem iz snova.

U pomenutom trejdu, Kris Pol će otići u Oklahomu, koja će dobiti i pikove u prvoj rundi drafta 2024. i 2026.

Ovo je, slobodno se može reći, kraj jedne ere u Oklahomi. Vestbruk je izabran kao četvrti pik na draftu 2008. godine, a igrajući za Tandere, osam puta je stizao do Ol Stara, prije dvije godine bio je najkorisniji igrač lige, a ispisao je istoriju ostvarivši tripl-dabl u prosjeku, i to u dvije sezone zaredom.

U karijeri je odigrao 821 meč za Oklahomu, uz prosjek od 23 poena, 8.4 asistencija i sedam skokova po utakmici. 

Zabilježio je i 98 nastupa u plej-ofu, najviše 2012, kada je tim stigao do velikog finala sa Majamijem. Dio tog tima bio je i Harden, koji je sa Vestbrukom igrao zajedno tri sezone.

Još uveijk nije izvjesno da li će Kris Pol ostati u Oklahomi, ili će preći u Majami. Njegov agent bi u narednim danima trebalo da razgovara sa upravom tima na ovu temu.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм