Prva liga Republike Srpske

Željo iznenadio u Prijedoru

  • 06.03.2021. 17:09

Bolji početak drugog dijela sezone fudbaleri Željezničar Sport Teama nisu mogli ni da zamisle. Rezultatom 2:1 slavili su na najtežem gostovanju u ligi kod lidera Rudara iz Prijedora.

Domaći su poveli golom Nemanje Pekije, a preokret su režirali Bojan Marković i Danilo Teodorović. 

Povratnički debi kao iz snova imao je Marković. Već u prvom meču "probušio" je mrežu rivala i to ne bilo kojeg, nego prvog favorita za titulu. 

"Drago nam je što smo upisali jako bitna tri boda protiv ekipe Rudara koja je jesenji prvak i najveći favorit za ulazak u Premijer ligu BiH. Igrali smo dobro, kompaktno, uz dosta trčanja i zalaganja, i na to sve je došla pobjeda. Prvo poluvrijeme smo igrali nešto lošije, što je protivnik iskoristio i imao prednost jednog gola, međutim na pauzi između dva poluvremena, dogovorili smo se sa šefom šta treba da radimo i kako da iskoristimo njihove slabosti i na kraju, na sve to su došli i golovi", rekao je Marković.

Od zadovoljstva sija i trener Zoran Ćurguz. Znao je da njegovi momci mogu mnogo, to su i dokazali u Prijedoru. 

"Kada pobijedite ekipu koja je bila prva na tabeli poslije jesenjeg dijela sezone, imala sedam pobjeda na domaćem terenu i u svom sastavu ima takve igrače onda sve još više dobija na značaju. Mi bez euforije ulazimo u nastavak. Svjesni smo svoje snage. Već u sljedećem kolu igramo derbi protiv Slobode na domaćem terenu. Idemo od utakmice do utakmice, a već sam u svlačionici rekao svojim momcima da će ovo biti Željino proljeće", rekao je Ćurguz.

Ovo je bio šesti trijumf Željezničara koji sada ima 23 boda.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином