Sušeni paradajz u maslinovom ulju

  • 25.10.2016. 09:06

Sastojci:

15 do 20 čeri paradajza
1 kašika sitne majčine dušice
3 čena bijelog luka
1 kašika svježeg usitnjenog ruzmarina
250 ml maslonovog ulja
1 kašika šećera
malo kuhinjske soli
biber

Priprema:

1. Kada smo počeli sa pravljenjem ove zimnice najpre ćemo oprati i pripremiti čeri tako što ćemo svaki presjeći na pola.
2. Pleh u rerni potrebno je obložiti folijom i pažljivo ih ređati, tako da se međusobno ne dodiruju.
3. Nakon toga prelićemo ih sa maslinovim uljem i posuti po njima šećer, biber, so, majčinu dušicu i ruzmarin.
4. U zagrijanoj rerni na 100 stepeni sušimo čerije, dobrih dva sata. Najbolje je početi prvo sa manjom temperaturom oko 50 stepeni, pa kasnije povećavati.
5.Nakon dva sata ćemo isključiti rernu i ostaviti ih tu na toplom još narednih pola sata.
6. Za to vrijeme možemo pripremiti teglu temeljno je oprati vrućom vodom i ostaviti da se prosusi. Kada je spreman i paradajz i tegla nastavljamo sa radom.
7. U čistu teglu na dno ćemo sipati prstohvat soli i bibera, a zatim poređati cijele češnje bijelog luka i vezice majčine dušice.
8. Sljedeće što nas čeka je da poređamo fino osušeni paradajz, za koji ćemo se potruditi da pliva skroz u maslinovom ulju koje sipamo nakon ređanja.
9. Vek sušenog paradajza koji se drži u ulju je oko 6 mjeseci, ukoliko smo ga skladištili u frižider.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм