Vidimo se na Tržnici: Gratinirana pileća šnicla

  • 14.03.2018. 19:00

Piletina pripremljena na ovaj način će vas oduševiti. Pogledajte recept za gratiniranu pileću šniclu.

Pileći file 0,5 kg
Ulje
Krompir 0,3 kg
Maslac 0,1 kg
Brašno 0,05 kg
Mlijeko
Edamer 0,1 kg
Parmezan 0,05 kg
Vlasac
So, biber Kotanyi
Pileći file začiniti i prepržiti na plitkoj masnoći.
Krompir skuhati, dodati maslac, mlijeko, so i napraviti pire krompir bez grudvica.
U odgovarajući pleh staviti pileći file, posuti sa sirom, i prekriti sa pire krompirom (po želji krompir možemo istisnuti kroz dresir kesu da bi jelo bilo dekorativno).
Preko krompira pospemo izrendan parmezan i gratiniramo (zapečemo) u rerni na 180*C oko 5-10 min.