Vidimo se na Tržnici: Sekelji-gulaš

  • 07.02.2017. 17:01

Trebate ideju za sutrašnji ručak? Predrag Tošić priprema fenomenalan Sekelji-gulaš. Ukoliko ga želite napraviti mi vam dajemo recept. Inspiraciju za vaša jela potražite i u emisiji "Vidimo se na Tržnici" koja se emituje od ponedjeljka do četvrtka oko 18:45

Potrebne namirnice:

Svinjsko meso bez kostiju 800g

Crni luk 300g

So

Masnoća

Brašno

Aleva paprika

Paradajz-pire

Bijeli luk

Kim

Majoran

Peršunov list

Mileram

Kiseli kupus

Način pripreme:

Svinjsko meso isjeći na krupnije kocke kao za goveđi gulaš i restlovati na masnoći sa crnim lukom. Posuti brašnom i dodati gevirc(začin) od bijelog luka, peršuna, kima i majorana,a zatim dodati alevu papriku i paradajz-pire. Zaliti vrelom vodom, dobro promješati na dnu, posoliti i kuhati poklopljeno na nižoj temperaturi. Postepeno promiješati i po potrebi doliti vrele vode. Dok se meso kuha, kiseli kupus isjeći na rezance i kuhati. Kada je kupus kuhan, ocjediti ga i spustiti u šerpu sa mesom, izmješati, dodati biber, mileram i pustiti izvjesno vrijeme da kuha.

Servira se u dubljoj zdjeli i preko jela se stavlja mileram.

Prijatno!

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.