Tema dana

Banjalučani ogorčeni zbog skupljeg parkinga, Stanivuković poručio da se voze gradskim prevozom

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2023. 20:10

Protesti pod prozorom, razgovori, molbe da se vrati cijena parkinga na staro nisu pomogli. Za nezakonito dizanje cijene parkinga u Banjaluci, lijek će možda biti krivična prijava. Prva ali, sudeći prema najavama, sigurno ne i posljednja protiv nezakonite odluke gradonačlenika Draška Stanivukovića.

Bez podrške skupštinske većine podigao je cijene parkinga, a na to nije imao pravo.

Mediji, a ni Banjalučni nisu dugo čekali na gradonačelnikov odgovor. I on ima svoje uslove na povratak na staro. 

"Nemam nikakav problem da istog momenta ne samo ispunimo zahtjev gradskog odbora SNSD-a Banja luka nego da parkinzi u Banja Luci budu besplatni, zamislite to. Istog onog trenutka i momenta kada taj SNSD cijeli ukine akcize, cijene goriva, povećanje prehrambenih proizvoda, električne energije i sve ono što su uradili u posljednjoj godini na nivou države i republike", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Upitnici iznad glava Banjalučana - kakve veze cijena goriva, hrane, ima sa cijenom i poskupljenjem parkinga? Šta parking prostor traži od svih ovih resursa da bi se opravdalo poskupljenje od 133 odsto? Na ta pitanja Stanivuković nema odgovore. Zato ima ultimatum koji kaže, jedva čeka. 

Prva krivična prijava zbog cijena parkinga

Prva krivična prijava zbog cijena parkinga

"Dali smo mu rok do petka smanjenje, inače u ponedjeljak ponovo blokada, a onda blokada grada i onda priprema za opoziv jer on je dokazao da ne može voditi grad Banja Luku", rekao je Vlado Đajić, predsjednik GrO SNSD-a Banjaluka.

"Ja ih pozivam da odmah krenu, to već godinu i po dana najavljuju", dodaje Stanivuković.

Gradski odbor SNSD-a ima i imaće podršku skupštinske većine za vraćanje gradonačelnikovih postupaka u legalne vode, ali i za njegov opoziv. 

Tek Banjalučane niko ništa nije pitao, a njih cijela priča najviše košta. Ogorčeni su i razočarani.

Nema odluke Skupštine grada o poskupljenju parkinga i nema pravnog osnova za skuplji parking u gradu na Vrbasu. Gradonačelnik se poziva na odluku jednog od njegovih prethodnika. Zato će biti posla za Ustavni sud Republike Srpske. 

A dok sve ovo ne dođe do Suda, gradonačelnik daje savjete sugrađanima kako da izbjegnu plaćanje skupljeg parkinga - vozite se gradskim prevozom!

On na posao dolazi vlastitim automobilom i parkira ga na ulazu u Gradsku upravu. Kaže volju da pedalira i vozi se gradskim prevozom ima, ali broj, količina i razuđenost obaveza tokom dana jednostavno mu ne dozvoljavaju.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.