Plesni klub BLOK

Banjalučke plesačice donijele zlato iz Dalmacije

  • Извор: Бањалука.цом
  • 02.05.2023. 13:38

Pobjede banjalučkog Plesnog kluba BLOK nastavljaju da se nižu, ovoga puta, trijumfom u Splitu, na najvećem plesnom takmičenju u Dalmaciji.

Takmičarke Bloka predstavile su se u disciplinama latino, moderni balet i lyrical, a ukupno su ostvarile šest pobjeda u kategorijama solo, duo, grupa i formacija.Prvog dana, na podijumu su zablistale seniorke sa latino koreografijama “La Vida” i “Hawaii”, a u kojima su plesale Nikolina Bojić, Anastasija Adamović, Svjetlana Gajić, Natalja Milaković i Mia Kešetović.

Deset balerina, briljirale su drugog takmičarskog dana, osvojivši zlato u grupnoj koreografiji, ali i kao solistkinje i u duo izvedbi.

“Ovo je zaista veliki uspjeh naših takmičarki i rezultat koji je postavio nove zadatke za buduća predstavljanja. Želim da se zahvalim cijelom timu, svim plesačima, roditeljima, kao i našim prijateljima, koji su nam podrška sve ove godine”, izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da su ovi uspjesi rezultat ogromnog truda, rada i zalaganja i da se nada da će u budućnosti ovaj klub moći da realizuje sve planirane aktivnosti.

Dalmatian Dance Cup održan je 29. i 30. aprila u dvorani “Gripe” u Splitu, a na ovom takmičenju predstavilo se nekoliko hiljada plesača svih uzrasnih kategorija.Pobjedničke koreografije Plesnog kluba BLOK potpisuju Natalija Ninić i Jelena Stojaković.Do kraja sezone, očekuju ih još takmičenja u Zagrebu, Beogradu, Mostaru, Krku, Sarajevu, Ljubljani, ali i Svjetsko prvenstvo u Atini.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм