Još nema obećanih 100 KM

Banjalučki penzioneri najavljuju proteste

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2022. 19:18

Prošlo je devet mjeseci od gradonačelnikovog obećanja da će penzionerima pomoći sa 100 KM, a koje još uvijek nije ispunio. Zbog toga iz Udruženja najavljuju proteste. Kažu, ne žele zauzimati ničiju stranu, pa sve aktivnosti planiraju nakon izbora.Da ovome razgovaraju gradonačelnik ni jednom nije imao vremena.

"Predsjednik je prije mene bio, a ja sam 1. avgusta preuzeo dužnost, on se 6 puta najavljivao, dva puta pismeno i 4 puta preko telefona, nikada nije bio primljen. Ja sam imao konferenciju za štampu, nakon čega sam uputio pismeni dopis gradonačelniku da primi delegaciju Udruženja penzionera kako bi mogli sa njim da oko ovih 100 KM I drugih problema koje ima udruženje, međutim do današnjeg dana mi nismo dobili nikakav odgovor po tom pitanju", kaže Zoran Uletilović, predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera.

Iako ni na jedan poziv za razgovor penzionerima nikada nije odgovorio, gradonačelnik kaže da je sada na to spreman. 

"Spremni smo da sjednemo da razgovaramo, želimo da razgovaramo. Njima ćemo objasniti da možemo pomoći, ali ne kroz Elektrokrajinu, potreban je rebalans budžeta koji će predvidjeti da dajemo 2 miliona Vodovodu pa da to ide kroz račune vode", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke. 

Nije gradonačelnik o ovoj temi razgovarao ni sa skupštinskom većinom. Jedini razlog neisplate je politička borba gradonačelnika sa skupštinskom većinom, kaže Mladen Ilić. 

"Mi smo svi zajedno, od njih do skupštine grada, iskoristili sve moguće mehanizme da pokušamo sa gradonačelnikom da razgovaramo na ovu temu. U sklopu jedne skupštinske odluke usvojeno je da im se isplati po 100 KM za električnu energiju, što znači da ta sredstva postoje i oni su na računu grada, ne mogu se trošiti u druge svrhe i čekaju da budu isplaćena našim penzionerima", kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

U Banjaluci živi preko 40 hiljada penzionera. U Udruženju ih je preko 30 hiljada, ali je u ovoj godini samo hiljadu ipo KM iz gradskog budžeta završilo u njihovim rukama, i to za organizovanje izleta. 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.