Obaviještena policija

Banjalučki vandali ponovo na djelu: Uništili stubiće da parkiraju auto na trotoar

  • Извор: Агенције
  • 04.08.2023. 14:46

Uništavanje komunalne opreme je sve češća pojava, a ovaj put na meti nesavjesnih pojedinaca u Banjaluci našli su se zaštitni stubići, potvrdili su iz banjalučke Gradske uprave.

Kako oni dodaju stubići su postavljeni s ciljem sprečavanja nepropisnog parkiranja na trotoarima i zelenim površinama u centru grada.

"Nakon uništavanja stubića, nesavjesni pojedinci pomijerali su i betonske kugle postavljene na prelazu Ulica Vojvode Radomira Putnika i Nikole Pašića, kako bi parkirali na trotoar", pojasnili su oni.

Na spomenutu lokaciju, kako kažu postavljene su betonske žardinjere, a o uništavanju komunalne opreme obaviještena je i policija.

Grad Banjaluka apelovao je na sve građane da čuvaju zajedničnku imovinu.

Podsjećamo, kako bi se u što većoj mjeri spriječilo ovakvo djelovanje nesavjesnih pojedinaca, pooštrene su kazne za vandalizam i uništavanje gradske imovine, te je na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Banjaluke donesena odluka o povećanju novčanih kazni sa 100 KM na iznose od 1.000 KM do 3.000 KM.

"Prema toj Odluci, umjesto dosadašnjih 100 KM, koliko je iznosila kazna za ispisivanje grafita, kazna za ovaj prekršaj će iznositi od 1.000 do 3.000 KM, dok će za uništavanje gradske imovine i komunalne opreme kazne biti od 2.000 do 3.000 KM", kazali su oni.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: