Мирослав Малинић

Бањалучки ватрогасци у јануару интервенисали 91 пут - шта су најчешћи узроци

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2024. 08:36

Просјечан број интервенција ватрогасаца у Бањалуци на годишњем нивоу је од 900 до 1.100.

Командир Ватрогасне спасилачке бригаде Бањалука Мирослав Малинић каже да број интервенција варира од мјесеца до мјесеца. Како каже, у јануару су имали 91 91 интервенцију, што није алармантно зато што се ради углавном о контејнерима и димњацима.

"Ту су проблем несавјесни грађани. Димњаци горе зато што се не спроводе превентивне мјере, не чисте се димњаци или је проблем са изградњом. Људска непажња је разлог зашто долази до пожара контејнера“, каже Малинић.

Доста људи се грије на струју а Малинић каже да се проблем јавља због преоптерећења инсталација.

"Гријање на струју је проблем ако се никада до сада нисте гријали на струју и нисте преправили инсталације или зграда није предвиђена за гријање на струју и наравно да долази до преоптерећења“, каже Малинић.

Малинић напомиње да се треба обратити пажња на више ствари како би се избјегло да дође до пожара.

"На складиштење горивог материјала близу извора топлоте, битне су превентивне мјере јер је опасност од пожара смањена на минимум када се изврше превентивне мјере“, каже Малинић.

Људи су, по закону, каже Малинић, дужни да обавијесте ватрогасце уколико пале нешто али су исто тако, додаје Малинић, дужни да предузму све мјере и радње да не дође до пожара.

"Непажња је у деведесет одсто узрок пожара“, каже Малинић.

Ватрогасна бригада Бањалука има 15 нових припадника и најављен је нови конкурс за пријем још десет нових људи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.