Branka Branković

Banjaluka se vratila na turističku mapu sajmova

  • Извор: СРНА
  • 12.03.2023. 15:20

Treći međunarodni sajam turizma y Banjaluci, sa više od 110 izlagača i 450 učesnika, potvrdio je da se Banjaluka vratila na turističku mapu sajmova, rekla je predsjednica organizacionog odbora Sajma Branka Branković.

Brankovićeva je izrazila zadovoljstvo što je Sajam, koji je danas zatvoren, privukao i veliki broj posjetilaca, te je stvorena potreba da se sljedeće godine ova manifestacija organizuje u dvoranskom prostoru.

- Zabilježili smo više hiljada posjetilaca, za koje su izlagači osim turističkih ponuda, pripremili i brojne popuste i nagradne igre - navela je Brankovićeva za Srnu.

Prema njenim riječima, Sajam je polazna tačka u stvaranju zajedničkog regionalnog turističkog proizvoda, sa kojim će male zemlje zapadnog Balkana zajedno nastupati na velikim svjetskim turističkim tržištima.

- Uručili smo priznanja izlagačima u devet kategorija, ali i potpisali nekoliko protokola o saradnji i uzajamnoj promociji - dodala je Brankovićeva.

Partner Međunarodnog sajma turizma, koji je održan u tržnom centru "Delta planet", je opština Nikšić, Crna Gora, a pokrovitelji grad Banjaluka, Vlada Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara

Тагови: